10 знака, че той не е готов за брак

10 знака, че той не е готов за брак
Снимка: Thinsktock

Заедно сте от 2-3-5 години и сте най-щастливата двойка на света. Той постоянно показва любовта си с малки жестове и знаеш, че той е мъжът на живота ти. Единственото, което не е като в приказките е, че той още не ти е предложил. Но спокойно! Ще го направи. А дали?

Ето нашите 10 знака, че той не е готов за брак и не е толкова отдаден и влюбен, колкото изглежда. И честно казано, трябва да си благодарна, че той няма да ти предложи и ти няма да си с него!

Критикува те пред приятелите си
Много е отдаден, когато сте двамата, но пред приятели застава на тяхна страна и ти прави забележки за неща, които даже не сте коментирали и обсъждали. Особено неприятна е онази мъжка компания, пред която всеки път премисляш по три пъти какво да кажеш, за да не те обвинят, че говориш като “тотална жена”, все едно това е най-голямата обида в живота. А той умира от страх и той да не излезне “тотален женчо” и се смее на коментарите им наравно с тях.

Дори да не е толкова зле, дори само да пускане неодобрителни коментари по твои адрес, когато е с “момчетата”, пак стой надалече. Един мъж приема, че е мъж, а не се опитва да се впише в компанията на “момчетата”. И един мъж трябва да те защитава и да те подкрепя, вместо да те омаловажава и да ти се присмива.

Предпочита своите странни хобита пред това да прекарва време заедно с теб
Първоначално всичко беше ок. Излизахте, прекарвахте време заедно, пишехте си през деня. Сега нещата улегнаха. И с това дойдоха компютърните игри, лов, риболов, покер... Има си хобита, добре, но ако тези хобита се намесят в твоя живот на мястото на времето, прекарано с теб, бавно и неусетно ще почнете да се отчуждавате. Трудно е да се каже къде е балансът, но със сигурност не трябва да се чувстваш изолирана и пренебрегната. А и е странно мъжът, който е безкрайно отдаден, да не вижда проблем с това да прекарва малко време с теб.

Омаловажава успехите ти
Тук е мястото за малко личен опит. Завършила съм икономика, политика, математика и пеене. Странна комбинация. И съм чувала всякакви коментари по въпроса. “Защо си губиш времето със сватби и пеене, като можеш да бъдеш одитор?” Ами, нека да речем, че това, с което се занимавам ме прави щастлива! “Не разбирам хората защо учат икономика, това е такава загуба на време”. Явно не знаеш, че икономиката е също толкова научна, колкото твоето програмиране. “Музикант къща не храни”, кога си бил музикант да знаеш колко изкарват музикантите. А това, че си добър в това, което правиш, няма особено значение. То просто не е достойно да се коментира! Неговата работа от друга страна, е невероятно престижна и успешна. Ако досега не е станало ясно, нямаш работа с такъв човек.

Не виждаш своето място в бъдещите му планове
Той иска да превземе света и бавно работи по плана! Минал е през всякакви мъчения, за да го повишат и най-накрая успя. Сега искат да отиде в Англия за няколко месеца с възможност за оставане там, приема без колебание. Без дори един разговор с теб. Дали ти ще можеш да дойдеш, дали ти ще можеш и ще искаш да си смениш работата? Това не е от значение за него. Такъв човек не ти трябва в живота!

Избягва семейството ти
И аз не съм много по семейните събирания и дългите семейни празнувания. Но нека да бъдем на ясно, има разлика между това да избягваш роднините на приятелката си и това да не си търсиш нарочно поводи да прекарваш време с тях. Ако приятелят ти е решил, че те са “странни”, “луди”, “тегави” и т.н., нямаш работа с такъв човек. Най-малкото е елементарно възпитание да уважаваш хората, които са изградили приятелката ти като личност.

Интересно, но и обратното не е признак за здравословни взаимоотношения. Ако приятелят ти само си търси повод да говори с родителите ти и да се вижда с тях, може да се окаже доминантен или неуверен и да се опитва да те задържи, като се хареса на родителите ти. Защото всеки е имал по някое бившо гадже, за което родителите ти са ти трили сол на главата, че не е трябвало да изтърваваш доброто момче.

Събира пари за пръстен
Така, нека да изясним нещо. Имах двойка, която се беше сгодила на морето, момичето харесало един пръстен на сергия, той ѝ го купил и ѝ предложил брак. Обща стойност на предолжението: 5 лева. Така че това, че не може да си позволи диамантен пръстен, не е извинение. Точка.

Говори за “мъжките” и за “женските” работи
Той е финансист, физик, програмист. Ти си моден редактор, дерматолог, художник. Но винаги си имала афининет към точните науки или просто се интересуваш от това какво прави той, но разговорите винаги завършват по един и същ начин: “Това са мъжки работи, жените не ги бива в тази сфера”. Аз самата съм го чувала безброй пъти в бивши връзки и е нямало нещо, което да ме изнервя повече. Аз съм сватбен агент, да, но също така съм и математик и когато ми се каже, че това не мога да го разбера, не защото ми е обяснено и не го разбирам, а защото съм жена, се вбесявам максимално. Това, разбира се, и му дава оправдание да не се интересува от твоите професионални успехи и трудности. Истината е, че с такъв мъж, нямаш никаква работа.

Не иска да живеете заедно или очаква само ти да се грижиш за него
Все по някое време ще трябва да заживеете заедно. По-добре преди брака, отколкото след. Предимствата са много: повече прекарано време заедно, виждаш приятеля си в друга обстановка, опознавате се по-добре, почвате да се грижите един за друг повече. Или само ти да се грижиш за него? Веднъж слушах разсъжденията на един таксиджия, който говорел на сина си да си намери жена, че не можело цял живот майка му да му пере чорапите. Все още съм поразена от романтиката на тази причина за брак. Не искаш цял живот да переш чорапи, нали? Бягай!

Страх го е от големите решения
Питаш го къде да ходите, той отговаря: “Не знам, ти избери”. Недоволен е от работата си, но не прави нищо, за да я смени. Искаш да учиш в чужбина, той ще те подкрепи, но няма да дойде с теб, той просто не вижда проблем във връзките от разстояние. С две думи, животът му е такъв, какъвто е, и всякакви промени са нежелателни. Какво да ти дава сигурност обаче, че той ще иска да промени живота си и да влезне в ролята на съпруг или баща? Отговорът е, че най-вероятно няма да ти предложи и ако почнеш да ставаш настоятелна, ще скъса с теб.

Вдигнал е ръка срещу теб
Тук няма “нещата не са винаги черно на бяло”. Тук има само едно решение. Раздели се с този човек веднага. Няма правилна ситуация някой да ти посегне, дори ако си била “много изнервяща” и дори той “много да съжалява”.

Автор: Галя Крайчева

Ето и едно забавно видео за първите сигнали, че между вас като двойка няма да се получи:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти