10 лъжи на мъжа, с които прелъстява жената (част 2)

10 лъжи на мъжа, с които прелъстява жената (част 2)
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

В първата част на десетте лъжи на мъжа, с които той не само ви прелъстява, но и ви задържа след това до себе си, подробно описах половината мъжки лъжи. Ред е на останалите пет.

Лъже я, че пести, за да може да ѝ купува хубави подаръци.

Мъжът обаче харчи толкова, колкото изкарва. Не съм чувал в някое домакинство за спестяванията да бъде отговорен мъжът. Жените прекрасно знаят, че мъжете не ги бива в спестяванията, но щом чуят думата „подаръци”, дамите заправят какво мислят, какво знаят, кои са, къде и с кого се намират. А мъжете се възползват на сто процента от това. Винаги.

Казва, че много обича да пътува.

Да, бе, да! Казва го само защото знае, че жената обича да пътува и д открива нови места. Мъжете обичат да стоят на дивана в хола и да гледат футбол. Най-много да искат да излязат до любимия им бар, за да пият бира с приятелите си. Лъжат, че обичат да пътуват, защото знаят, че по този начин жените ги мислят „сродна душа”.

Лъже я, че е уверен за бъдещето.

При това защото знае, че щом е с такава жена до него, той е обречен на успех. Колко хубаво звучи. Мъжът обаче трябва да се притеснява дали в бъдещето ще бъде здрав, за да се грижи добре за семейството си и дали ще бъде успешен, за да може да му осигурява нормален живот. Този, който няма такива терзания, или е много глупав, или е побъркан. Със заявката си, че не се притеснява, защото жената до него е страхотна, мъжът надува безсмисления балон, в който жените вярват, че „зад всеки успял мъж стои една силна жена”.

Лъже я, че любовта с нея е лесна.

Стига само двете страни да са един за друг. Да, бе, да! Мили дами, любовта с вас никога не е била и няма да бъде лесна. Никога не е вървяла и няма да върви гладко. Никога не се е случвала и няма да се случва от само себе си. Тя трябва непрекъснато да се обгрижва, развива и обогатява. А това е адски сложен процес, който отнема изключително много време, изисква търпение, труд и безброй компромиси със себе си. Мъжете казват, че любовта с вас е лесна, за да повярвате, че именно с мъжа до вас сте един за друг.

Казват им, че ги обичат.

Дори да не е вярно. Това не означава, че наистина не ги обичат. Просто не винаги чувстват онези „пеперуди в стомаха”, когато го изрича прословутото „обичам те”. Казва го просто по задължение, защото така трябва. Не бива една жена дълго време да не чува, че някой я обича. Мъжете постоянно им го повтарят, защото знаят, че така привързват повече жените към себе си, а така опяват да получат повече внимание от тяхна страна съответно да правят повече неща за тях, при това доброволно.

Забелязвате ли, че всички лъжи на мъжът са с думи, а не с действия? Май ще се окаже вярно твърдението, че жените обичат с ушите си, а мъжете - с очите си. И затова жените се гримират, а мъжете просто лъжат.

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

10 лъжи на мъжа, с които прелъстява жената (част 1)

Мъжете не искат жени, а робини!

Струва ли си да се преклониш пред жена? Да!

Ругайте повече, за да ви бъде щастлива годината

Жените сте виновни! Винаги и за всичко.

Промоция, госпожи, промоция!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти