Създадено за Domestos

Обратно в офиса – как да ви е чисто и спокойно на работното място

Обратно в офиса – как да ви е чисто и спокойно на работното място
Снимка: iStock/Getty Images

Добре дошли в офиса! Липсваше ли ви? Определено, въпреки неоспоримите предимства на работата от вкъщи, офис средата също има своите плюсове. Забавните истории на колегите, сутрешното кафе, малките почивки и разговорите, които разсейват от компютъра, са незаменими предимства на това човек да се намира в социална среда. Важно е, след като ще се връщате в офиса, дори и да е за няколко дни в седмицата, да си „пренесете“ добрите навици от вкъщи, за да може да сте спокойни за здравето си и в същото време. Как да се случи това? С няколко лесни и ефективни стъпки за хармонична и ползотворна работа в офис среда.

Проветрявайте по-често

Офисът е вашият втори дом, така че се опитайте да пресъздадете работната среда вкъщи и там. Едно от предимствата на работата от офис е, че в повечето случаи няма разсейващи фактори. Това обачe не винаги е хубаво, тъй като тогава сте много по-склонни да се вглъбите в задачите до такава степен, че да забравите да отваряте прозорците, например. Достъпът на свеж въздух в помещението е важен, защото освен че помага да мозъка малко да си почине и да заредите батериите, при проветряване обремененият с вируси въздух отвътре се разрежда със свободен от вируси въздух отвън. И докато вкъщи за около 30 минути проветряване може да се постигне смяна на до 95%  от въздуха в помещението, то в обществените сгради може да отнеме до два  часа. Важно е обаче да внимавате да няма твърде резки и продължителни температурни амплитуди.

а
Снимка: iStock/Getty Images

„Събирайте“ слънце

Излизайте по-често на балкона или терасата в офиса, когато имате отредено време за почивка. Не само защото ще събирате така необходимия витамин D, а и защото ще се разсеете от работния процес и ще успеете да обмените идеи и да се посмеете с колегите в по-безопасна среда.

Носете си обяд от вкъщи

Безспорно най-вкусната храна е направена вкъщи – независимо дали сте я приготвили сами или е дело на любимите ви хора. Особено сега, когато и в ресторантите, и в супермаркетите опашките по обяд стават дълги и затормозяващи, предвид носенето на маски и спазването на дистанция, времето за обяд драстично намалява. Когато си носите храна, не само ще ви бъде по-вкусно, а и ще спестите време - така няма да се притеснявате от това кой е пипал вилицата преди вас или е приготвял храната.

D
Снимка: Domestos

Дезинфекцирайте редовно

Има няколко основни предмета в офиса, на които трябва да обърнете сериозно внимание, като това, разбира се, са тези, които докосвате най-често. Редовно дезинфекцирайте „оръдията на труда“ – бюрото, компютъра, клавиатурата и мишката си. Ако имате стационарен телефон, почиствайте редовно и неговите копчета и слушалка. Дръжките на вратите и дистанционното за климатика (или друг уред, за който се ползва дистанционно управление) също трябва да се дезинфекцират редовно, тъй като те се докосват от повече хора. Добре е всеки път преди да ползвате кафемашината да я дезинфекцирате, както и микровълновата печка (в случай, че притопляте храната си) и плота, на който поставяте приборите си – така ще сте сигурни, че пазите както себе си, така и околните.

a
Снимка: Domestos

Дотук добре. Но няма ли да отнене много време?

Не и ако имате правилния помощник в чистотата, с който бързо и лесно ще може да почистите преди и след себе си, без да се притеснявате дали сте успели да го направите достатъчно качествено. За да не се затормозявате какви и колко на брой препарати да изберете, заложете на универсалните хигиенни кърпички на Domestos – буквално за секунди с тях клавиатурата, компютърът и бюрото са идеално почистени и безопасни! Тяхната компактна и удобна форма ви позволява да ги носите навсякъде с вас и безпроблемно да почиствате уредите в офиса, както и всички дръжки и смесители, които докосвате – така безкомпромисната чистота и дезинфекция са буквално в ръцете ви с хигиенните кърпички на Domestos. Формулата им е със специален състав, без съдържание на хлор и избор от два свежи аромата – океан и лимон. От удобството им и неоспоримата практичност може да се възползвате и по време на шофиране (перфектни за дезинфекциране на волана и салона), докато пътувате към офиса. И още нещо – ако сте любители на фитнеса универсалните хигиенни кърпички на Domestos са лесен и ефикасен начин да почистите уредите, които ползвате. Важно – четете винаги инструкциите преди употреба и действайте според указанията на продукта.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти