Създадено за Domestos

Грешките, които правим всички при почистването на пода (и как да ги избегнем)

чистене
Снимка: iStock

Ех, в какви времена живеем.

Дори пода не можем да си изчистим без да се сблъскаме с две различни изследвания, които ни доказват, че го правим грешно.

Ето какво трябва да го направим така, че наистина да се отървем от мръсотията и микробите, а не просто да ги разнесем равномерно из къщата.

чистене
Снимка: iStock

Да разграничим почистването от дезинфекцирането

Често не правим разлика между двете неща, но е важно да ги разграничим, за да сме максимално ефективни в превенцията с нежеланите бактерии. Можем да почистваме пода с прахосмукачка веднъж на няколко дни. Ключово е обаче да използваме и средство за активна дезинфекция. Съветваме ви да използвате почистващи препарати на основата на натриев хипохлорид, което ще доведе до ефективна дезинфекция, без наличието на остатъчни микроби.

чистене
Снимка: iStock

Микрофибърна подочистачка вместо мокър моп

Миенето на пода, казват британските учени, трябва да става с влажна микрофибърна кърпа, която да изплаквате на ръка. Използването на кофа и парцал  само разнася бактериите, без истински да ги премахва.

За съжаление, прането на микрофибърната кърпа на ръка не е най-приятното и полезно за кожата на ръцете, но едни гумени ръкавици ще спасят положението.

Ето, вече знаете и как да почистите пода си правилно, само не прекарвайте целия ден в чистене. Редовното чистене със сигурност ще спомогне да спестите време, така че да имате време и за вас самата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти