Здрави и през есента

Платена публикация

Здрави и през есента
Снимка: netinfo

Макар и красива, есента крие опасности за здравето. Със захлаждането на времето пристигат и есенните настинки и грипове. В случай, че попаднете в клопката на тези състояния, е важно да можете да различавате симптомите, за да се излекувате успешно.

Най-честите причинители на простудни заболявания са риновирусите, които попадат в тялото през нозофаринкса. Първите симптоми на настинка се появяват с възпалено гърло, а после обикновено преминават в запушен нос и кашлица. Настинката може да се предизвика от различни вируси. Тъй като болният развива имунитет само към конкретния вирус, човек може да се разболее повече от веднъж на сезон. При настинка могат да се приемат медикаменти, които облекчават симптомите като запушен нос и възпалено гърло. За разлика от възрастните, при този тип разболяване децата понякога имат и треска. 

Понякога е трудно да различим настинката от грип. Има някои показатели обаче, които подсказват, че става дума за грипно състояние.  Симптомите на грипа се появяват по-бързо и включват внезапно вдигане на температура, мускулни болки и отпадналост, както и суха кашлица. При грип симптомите са по-тежки и отслабват за 3 до 5 дни.  Повечето хора се възстановяват напълно до 2-3 седмици. Грипните състояния не са за пренебрегване, тъй като могат да доведат до сериозни здравословни усложнения.

Снимка: netinfo

Справянето с простудни и грипни заболявания е свързано с търпение и последователност. Необходимо е да се спазва добра хигиена и да се подкрепя имунната система. При настинка или грип е препоръчително да се приемат повече течности, като чайове. Може да укрепите организма си и с витамини и да си осигурите здрав сън. Важно е да следите развитието на симптомите и да вземете незабавни мерки при влошаване на здравословното състояние.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти