За силата на серума

Платена публикация

Biotrade
Снимка: Biotrade

Защо по-малкото е повече? Ако използвате серум за лице ще разберете от първа ръка. Само няколко капки от този продукт могат да върнат свежия и естествено сияен вид на вашата кожа (разбира се, не от раз, но при постоянство и всекидневна употреба). За разлика от дневния и нощен крем или тоникът за лице, серумът, като че ли остава в сянка и извън списъка със задължителните елементи в ежедневната грижа за кожата на лицето.

Дерматолозите (а и инфлуенсърите) обаче са вече единодушни, че в комбинация с добър почистващ продукт и ежедневна хидратираща грижа, няколко капки от този концентрат от активни, подхранващи кожата съставки, дава бързи и, най-важното, видими резултати.

Защо да използвате серум за лице?

Всъщност серумът се оказва крайно необходим още при появата на първи признаци на стареене на кожата, както и при по-зряла кожа. Защо? Заради високия си процент (чувствително по-голям от този при ежедневните хидратиращи кремове) на активни съставки, с много фини молекули, коeто им позволява лесно да проникнат в дълбочина. Овен това, поради осезаемо леката си текстура, серумът е и особено подходящ за чувствителна или склонна към излишно омазняване кожа. В комбинация с правилния хидратиращ крем, той може да спре стареенето на кожата още преди да е преминало в настъпателен ход и да запази естествената гладкост и свежест на вашата кожа. “Определено бих препоръчала използването на серум на всеки, който се притеснява от повяхването на кожата с напредването на възрастта. Безспорно серумът е ефективна, допълнителна защита срещу появата на фини бръчки, пигметни петна или загуба на плътност”, казва дерматологът д-р Анна Уолдман от Харвардския университет.

Какъв серум да изберете?

Разбира се, изборът на подходящ, съобразен с конкретния тип кожа серум, е съществен и индивидуален. Двата най-нови продукта на Biotrade (марка, доказала се като козметичен иноватор), а именно Pure Skin озаряващ серум с витамин C 15% и пептиди и Pure Skin хидратиращ серум с хиалуронова киселина и ниацинамид покриват пълния диапазон от несъвършенства на кожата, които започват да си пробиват път с напредването на възрастта. Двата продукта са естествено допълнение към beauty серията Pure Skin на марката и се комбинират чудесно с озаряващия дневен крем за лице SPF50+ и нощния флуид от същата серия. Всеки има своите достойнства и се бори (успешно) с конкретни недостатъци.

Pure Skin озаряващ серум с витамин C 15% и пептиди залага на един от най-благодатните за кожата ни витамин — витамин С. В чиста форма тази киселина противодейства мощно на стареенето на кожата като я хидратира и укрепва естествените й защитни механизми. Нещо повече — благодарение на антиоксидантните си и противовъзпалителни свойства, витамин С помага за изсветляване на тена на кожата и намаляването на производството на меланин, виновен за дразнещите окото кожни пигментации.

Biotrade
Снимка: Biotrade

Pure Skin озаряващ серум с витамин C 15% прави стъпка още по-напред с усъвършенствана ултра мощна форма на витамин С, наречена 3-O-ethyl ascorbic acid. Тази изключително стабилна, водоразтворима форма прониква по-лесно в кожата, стимулира производството на колаген (“виновникът” за младежкия вид на кожата), изсветлява и озарява тена и няма никакво дразнещо действие. Освен това, заради изразените си антиоксидантни свойства, витамин С помага за неутрализирането на свободните радикали, които унищожават колагена и еластина в кожата. Изключително стабилната едновременно водно и мастноразтворима форма му осигурява дълъг срок на годност, без окисление, ефективността на съставката е запазена за по-дълго.

Пептидите са втората ключова съставка в иновативната формула на този серум. Съдържащият се в емулсията синтетичен Олигопептид-24 е съставен от 13 аминокиселини, които стимулират производството на фибробласти и подобряват еластичността и плътността на кожата. Така кожата остава гладка и защитена за дълго от фини бръчки и линии.

Pure Skin озаряващ серум с витамин C 15% и пептиди спира процеса на стареене на кожата в зародиш и стимулира естествените възстановителни свойства на кожата и е особено подходящ за кожа, при която се забелязват първи признаци на стареене.

Pure Skin хидратиращ серум с хиалуронова киселина и ниацинамид е вторият чисто нов серум от бюти серията Pure Skin на марката Biotrade. Той залага на доказаното анти-ейдж действие на хиалуроновата киселина. Само да припомним, че една от основните функции на хиалуроновата киселина е да “заключва” водата в кожата, като така кожата остава хидратирана в дълбочина (ключово условие за свежия й младежки вид). Ниацинамидът, известен още като витамин В3, е водоразтворим витамин от група В, който също има функцията да блокира влагата в кожата. Освен това той стимулира производството на кератин — протеин, който стяга кожата и й придава допълнителна свежест.

С други думи, комбинацията от хиалуронова киселина и ниацинамид е двойно печеливша. От една страна кожата е хидратирана в дълбочина, а от друга тя остава еластична и стегната заради стимулирането на естественото производство на колаген и кератин.

Pure Skin хидратиращ серум с хиалуронова киселина и ниацинамид е чудесен избор за по-зряла кожа заради мощното си анти-ейдж действие като помага за изглаждането и озаряването на тена и заличаването на видимите отпечатъци от необратимия ход на времето.

Как да използвате серум?

Добре е да го нанасяте по два пъти на ден, сутрин и вечер, върху добре почистена кожа. Може да го комбинирате с хидратиращ крем (дневен и/или нощен) като спазвате следната последователност — първо серум, после крем. Достатъчни са само няколко капки от емулсията, които да втриете добре в кожата на лицето с леки масажни движения, за да усетите благодатния й ефект.

Силата на серума е…

В неговата изключително висока концентрация на активни вещества (каквато рядко ще откриете в кремовете) и в това, че той хидратира кожата в дълбочина (повече отколкото ежедневния крем, заради чувствително по-финия състав на молекулите си), така че ефектът му се усеща само след няколко дни употреба.

Pure Skin озаряващ серум с витамин C 15% и пептиди и Pure Skin хидратиращ серум с хиалуронова киселина и ниацинамид залагат на изпитано добрите съставки и на иновативното им приложение.

Pure Skin с витамин C 15% съдържа ново поколение форма на витамин С, която прониква лесно дълбоко в кожата, стимулира естественото производство на колаген, озарява и изсветлява тена. А в комбинация с достатъчна доза пептиди успява да изглади фините бръчки и да заличи първите признаци на стареене.

Pure Skin хидратиращ серум с хиалуронова киселина и ниацинамид може да пребори и по-упоритите несъвършенства на зрялата девитализирана кожа, тъй като дълбоко хидратиращата му формула с хиалуронова киселина осигурява най-високи нива на влага (благодат за кожата). Комбинацията с ниацимид пък връща плътността и еластичността и укрепва защитните функции на кожата, което й придава здрав сияен вид. А това вече ще ви накара да се усмихвате широко, при това без страх, че бръчките“дебнат в засада”.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти