Възможно ли е да се прави ремонт без драма?

Платена публикация

ремонт
Снимка: iStock

Ах, толкова е хубаво да се ремонтират неща вкъщи. Да се размества, да се продават стари мебели, да се купуват нови, да се обикалят магазините и да се избира…

Защо цялата тази прелест трябва да е обвита в драма? Можем ли да ремонтираме домовете си без това да се превръща в битка за надмощие между мъжете и жените? Може, разбире се, стига да подходим по нов начин към ремонта. Ето какъв: 

За да имаш нещо ново, не е нужно да разрушаваш до основи старото

Жените се впускаме да правим ремонт всеки път, когато ни се прииска да усетим отново тръпката на новото, на обновлението. Това е съвсем нормален порив за всеки, които желае да се развива и да се подобрява - както себе си, така и жилището си. 

Нека обаче сме честни и да си признаем -нужно ли е да разбиваме цялата кухня, само за да си задоволим желанието за ново или ще изпитаме същата радост от обновлението и ако сменим комплекта чинии, дръжките на шкафчетата или пердетата?

За да не предизвиквате излишни драми у дома, за да не харчите излишно много пари, първо сменете онова, което се сменя лесно в един дом - текстил, аксесоари, килими, възглавнички. Това става лесно, можете сами и нямате нужда от мъжка намеса. А това значи спокойствие и удоволствие от процеса. 

Едно по едно, за да стигнат парите

Не са много хората, които смело могат да кажат “правим основен ремонт” и да отидат на почивка докато всичко се ремонтира. Повечето от нас живеем непрекъснато в жилището, на което се налага да се направи ремонт и това усложнява много процеса. 

Затова приемете, че за вашата ситуация е нормално ремонтът да се прави стая по стая. Това дава възможност да се фокусирате върху едно помещение, но останалите да останат обитаеми, за да няма излишен стрес. 

Когато се прави ремонт на части, това има и друго предимство - нужните финанси не са толкова много. Това означава, че може да реализирате лесно и бързо всяка идея дори да нямате спестени пари. 

За някои проекти може да ви стигне дори и уиенда. Теглите бърз кредит, купувате латекс, нов килим и нови пердета, викате две приятелки на вино и боядисване и в понеделник сутрин всичко е абсолютно ново, ухае на свежо и е готово за живеене. 

А когато ремонтът е спешен?

Най-неприятни за правене са изненадващите ремонти. Те се налагат най-вече когато се спука тръба и се наводни банята или друго помещение. Тогава е важно да поправите щетите колкото се може по-бързо и отново да се върнете към нормалния си ритъм на живот, защото в противен случай петното и разбитите плочки ще ви “вадят очите” в продължение на месеци. 

За тези случаи един бърз онлайн кредит ще ви осигури светкавично парите, с които да посрещнете изненадващите разходи и бързо ще отстраните повредата. Това е важно най-вече в случаите, в които течът е при вас, а страдат съседите. 

Ремонтирайте заради себе си, не заради другите

Много често и най-вече много неусетно ние ставаме жертва на мнението на другите хора за нашия собствен дом. Дори сред най-близките ни приятели може да има такива, които си умират да критикуват чуждите къщи, само за да изпъкнат за миг със своя собствен вкус. 

“Ама как може да си с такава мивка, просто ти се чудя” - уж подхвърлено случайно изречение, но то посява семенцето на съмнение във вас. Оттук до разглеждането на мивки в Пинтерест и разбиването на кухнята с къртач има само една крачка. 

Може да сте сигурни, че дори да ремонтирате основно цялата къща, въпросната персона ще дойде и ще намери отново за какво да направи коментар точно след ремонта. 

Така че, когато тръгнете да правите ремонт, бъдете честни пред себе си и преценете дали го правите за собственото си удобство или за да се опитате да отговорите на чуждите очаквания. Ако сте сигурни, че ви се ремотнира, парите са на един клик разстояние. Идеи, сигурни сме, имате в изобилие ;) 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти