Вагинална сухота? Това не е табу!

Платена публикация

Vagisan
Снимка: Vagisan

Вагиналната сухота се среща по-често, отколкото си мислите. Въпреки това, почти никой не говори по тази интимна тема – но Вие не сте сама! Ние, жените, обсъждаме най-различни теми: актуални модни тенденции, спа процедури или най-новите продукти за грижа за тялото. Но по отношение на вагиналната сухота в интимната област слагаме граница. А точно това е темата, която засяга много жени, които страдат мълчаливо, защото не говорят за нея.

Причините за вагиналната сухота са толкова многообразни и различни, както и засегнатите жени. Възможни отключващи фактори могат да бъдат понижаване нивото на естрогена по време на и след менопаузата, хормоналните промени, свързани с бременност и кърмене, както и стресът. Поради спада на хормоналното ниво се променя чувствителността на кожата в интимната област: тя губи своята еластичност, става по-тънка и суха. В такива случаи вагиналната сухота се проявява чрез симптоми като усещане за сухота, парене, сърбеж или болки в интимната област.

Тук може да помогне Vagisan Овлажняващ крем, който не съдържа хормони и се предлага без рецепта в аптеката. Съставът е съобразен с нуждите на интимната област и предоставя на нежната кожа в тази зона влага, като същеременно я снабдява с омекотяващи липиди.

Vagisan
Снимка: Vagisan

Vagisan Овлажняващ крем прави чувствителната кожа в интимната област приятно нежна и облекчава симптомите на вагинална сухота. 

Препоръчваме Ви да говорите открито по темата за вагиналната сухота - независимо дали с гинеколога, с фармацевта или с най-добрата си приятелка. 

Станете активна и разрушете табуто!

Как да разпознаете вагиналната сухота?

Имали ли сте през последните четири седмици следните оплаквания в интимната област:

Усещане за сухота?

Сърбеж?

Чувство за израняване/дразнене?

Парене?

Болки в интимната област ...

… без участие в полов акт?

… по време на полов акт?

Дори ако сте отговорили с "Да" само веднъж, това може да е индикация за вагинална сухота и трябва да вземете мерки. Vagisan Овлажняващ крем може да Ви помогне.

Ще получите допълнителна информация в аптеката или на www.vagisan.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти