В цикъл съм и май утре ще си остана вкъщи...

Платена публикация

В цикъл съм и май утре ще си остана вкъщи...
Снимка: netinfo

Събуждам се със свита душа, непонятна мъка и особена тежест в главата. Леко ми се вие свят. Не откривам причина. Едва си нахлузвам пуловер и дънки и със същата тази мъка излизаме навън с абсолютната липса на готовност да приемем предизвикателствата на деня. Нищо не ми се прави точно днес. И точно днес всички ме гледат с една насмешка, все едно на лицето ми пише, че нещо не ми е наред. До обяд се скарвам с почти всички в офиса и правя куп грешки, които ми костват нови скандали. Бумтенето в главата ми започва да придобива грандиозни размери. Вече ме боли и коремът, а гърдите ми ще се пръснат. И когато вече си мисля, че този ден няма да свърши никога и единственото ми желание е да си легна на първото възможно легло, Мила идва при мен и деликатно, и меко ми казва: „Тони, сигурно ти е дошло? Имаш ли нужда от прегръдка?“ Сълзите ми тръгват нетърпеливо, все едно са изчаквали в нисък старт. Да, дойде ми и май утре ще си остана вкъщи.

                                                                                                                                                                                                                                                                  Антония, 31 години


Познато ли ви е? Всяка трета жена в света страда от Предменструален синдром. Обикновено това състояние се характеризира с:

- болки в корема;
- болки в главата;
- особена болезненост в гърдите;
- силна раздразнителност;
- липса на енергия и сънливост;
- апатия и понижен жизнен тонус;
- подуване и подпухване, дължащи се на задържането на течности в организма;
- повишен апетит, особено за сладки неща.

Снимка: netinfo

Не е задължително редовно да изпитвате всички симптоми. Дори и само някои от тях могат да бъдат доста неприятни, и да нарушат нормалното протичане на ежедневния ритъм. Идеята за неразположения през този период толкова дълбоко е загнездена в представата на човек, че те са придобили силен социален характер и са станали повод за спекулация и символ на нервност и напрежение у жената изобщо. „Ооо, щом се държи така, тя сигурно е в цикъл“, „Оставете я на мира, тя не може да вземе адекватно решение сега, в цикъл е“. И това съвсем не е далеч от истината, защото в основата на това общо неразположение стоят хормоните и техният нарушен баланс. Именно хормоните са най-честите отговорници за нашето поведение. Почти всички процеси в организма се регулират и управляват основно от хормоните. Затова и нарушаването на тяхната работа рефлектира върху нашите действия, мисли и емоции. А истината, че „онези дни“ могат да бъдат съпроводени единствено с хигиеничен дискомфорт и нищо повече.

Една от основните причини за предменструалния синдром е прогестероновият дефицит. Това в последните години е масово явление, което се дължи на така наречения „естрогенов доминанс“ – доминирането на ксенохормони (фалшиви хормони) от естрогенов тип в храната, въздуха, козметиката, които нарушават нормалния синтез на прогестерон в организма и водят със себе си множество неразположения. Други причини за ПМС са: недостигът на магнезий, витамини В6, D, нарушенията в електролитния баланс (особено повишени нива на натрий (сол) в организма), дехидратацията.

Някои дами споделят различни практики за справяне с този проблем: гладуване или пък повече хапване на сладки неща, двигателна активност, повишен прием на течности. Фитотерапията също предлага свои ресурси, които значително облекчават състоянието.

Снимка: netinfo

Знаете ли, че в Германия предменструалния синдром е рядко срещано състояние. Освен начина на живот, широката употреба на билката Агнус кастус там допринася за това.

Това е билка, която сама по себе си не съдържа хормони, но по плавен и мек начин регулира хормоналните нарушения в организма, влияе на центровете за болка и на образуването на естествените в организма болкоуспокоителни – ендорфините. Без да притежава никакви странични ефекти, това растение е станало част от ежедневието на много жени и по този начин ги е спасило от неприятните менструални неразположения. Агнус Кастус се препоръчва и за регулиране на цикъла, при трудности със зачеването, при повишени нива на пролактин в организма.

Лейди Хармония е продукт, съдържащ натурални екстракти от Агнус кастус, Центела азиатика, Репей, Гроздово семе, Натурален Витамин Д3 и Органичен Селен с благотворно влияние върху женското здраве:

- Подпомага хормоналния баланс в организма, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата.
- Действа срещу мастните отлагания и целулита.
- Влияе благотворно върху кожата и съединителната тъкан.
- Поддържа здравината на костите и кръвоносните съдове.

Лейди хармония е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да намерите в аптеките и без рецепта. За повече информация посетете страницата на Лейди Хармония. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти