Помощ, фалшиви хормони...

Платена публикация

Помощ, фалшиви хормони...
Снимка: netinfo

Пубертетът вече настъпва на 8-10, вместо на 12—13 години.
Момичета на 6 години с менструален цикъл.
Бум на туморни образувания.
Проблеми със зачеването.
Защо преди години не са имали целулит?

Това не са заглавия от ежедневник. Това са реални факти, които за съжаление, увеличават честотата си. Статистиката сочи, че в последните години естрогенът масово доминира. Говорим за естрогенна доминантност. Замърсяването на околната среда с така наречените ксенохормони от естрогенов тип е причина за хроничен, тежък хормонален дисбаланс, засягащ и жените, и мъжете в целия свят. Това води до хормонален дисбаланс, разстройства в месечния цикъл, болезнена менструация, репродуктивни проблеми, ускорено стареене, хипертония, затлъстяване, главоболие, постоянна умора, податливост на стрес, паника, нервност, кожни проблеми, целулит и мастни натрупвания. Влошава се качеството на съня, повишава се холестеролът, рискът от автоимунни заболявания и от туморни образувания,

„Ксено“ означава „чужд“, „външен“, а ксеноестрогени означава „външни естрогени. Според някои учени всички синтетични ксеноестрогени са токсични. Има много изследвания, показващи това влияние върху организма. Затова днес често се говори за „доминация на естрогена“. Най-честите източници на ксеноестрогени са различните деривати на нефтохимията: пестициди, хербициди, почти всички пластмаси, козметиката, чрез т.нар. парабени, месото и млякото от животни, третирани с естрогенни препарати чрез храната за наддаване на тегло, в реки и езера – техните остатъци се намират в природата. При съвременните условия е изключително трудно да намалим приема или излагането на ксеноестроегоните. Фактически, те са навсякъде около нас.

Снимка: netinfo

Организмът е единна система с обща функционалност. Липсата или доминирането на един елемент се отразява на цялата вътрешна среда. Естрогенът, сам по себе си, е изключително важен за организма хормон. Проблемът идва оттам, че чрез постъпването от външната среда на така наречените ксеноестрогени, в организма се натрупва излишно количество. Проблемите, свързани с предменструалния синдром, и тези, свързани с остеопорозата, менопаузата, целулита са взаимосвързани.

Важен способ за да се спасим от естрогенната доминация е да повишим количеството прогестерон в организма. Така естествено се намалява синтеза на естроген. Прогестеронът и естрогенът са два хормона, които действат последователно в организма и чиито количества зависят един от друг. Завишените нива на естроген обикновено са свързани с ниска нива на прогестерон и обратно. Освен заради повишеното количество естроген, намаляването на прогестерона в организма се случва и заради прекомерното излагане на ежедневен стрес. Именно от прогестерон може да се синтезира хормонът кортизол, който при всяка стресова ситуация се освобождава в организма. Така постепенното намаляване и изчерпване на прогестерон в организма все повече расте. Растат и неговите нужди.

Съществуват билки, които съвсем меко и плавно могат да допринесат за установяването на хормонален баланс и да неутрализират естрогенното преобладаване. Синтетичните хормони имитират химическите формули на естрогена и на прогестерона, но не съвпадат точно с физиологичния спектър на действие на човешките полови хормони и не съществуват в природата. А хормоните с растителен произход (фитохормоните) са биоидентични с женските полови хормони и са лишени от страничните действия на синтетичните.

Снимка: netinfo

Фитопрогестеронови билки са: агнус кастус, цариче, върбинка, мака, див ямс. Агнус кастус е най-меката билка в това отношение. Сама по себе си тя не съдържа хормони. Косвено и много меко повлиява повишаването нивата на прогестерона и намаляването нивата на пролактина и естрогена. Допринася за доброто настроение, влияе благоприятно при нарушения в месечния цикъл, има болкоуспокоително действие. Действа срещу горещите вълни по време на менопаузата, смяната в настроенията, нощното изпотяване и остеопорозата. Значително подпомага борбата с целулита.

- Лейди Хармония съдържа натурални екстракти с благотворно влияние върху женското здраве.

- Подпомага хормоналния баланс в организма, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата.

- Действа срещу мастните отлагания и целулита.

- Влияе благотворно върху кожата и съединителната тъкан.

- Поддържа здравината на костите и кръвоносните съдове.

Лейди Хармония е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да намерите в аптеките и без рецепта. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти