Умирате за нещо сладко? Причината може и да не е апетита ви...

Платена публикация

Walmark
Снимка: Walmark

Познавате ли онова чувство, когато бихте дали всичко за едно парче шоколад? Пък и да не споменаваме, че обикновено нещата не приключват само с него. Това неконтролируемо желание за сладко понякога се дължи на бактериите, особено на един вид: Candida albicans. 

Тези едноклетъчни гъбички обикновено се срещат в човешкото тяло. При нормални обстоятелства те живеят в баланс с другите микроорганизми и са безвредни. Ако това равновесие бъде нарушено поради някаква причина обаче (например след прием на антибиотици, повишени нива на кръвна захар, отслабен имунитет и т.н.), гъбичките започват ускорен растеж и правят живота ни далеч по-неприятен.

Избягвайте захар, ориз и бяло брашно

Сладкото е голямото изкушение за всички жени, но в някои случаи то носи повече негативи, отколкото удоволствия. Типичен пример за подобна ситуация, е наличието на интимна инфекция. Освен че при първа възможност трябва да се консултирате с вашия гинеколог и да вземете необходимите мерки, специалистите препоръчват да ограничите и консумацията на определени храни и напитки. 

На първомясто, трябва да изключите от вашата диета рафинирана захар във всичките й форми (бисквити, бонбони, шоколад, консервирани плодове, лимонади, конфитюри) и да намалите приема на прости въглехидрати (банани, круши или сливи). Можете да ги замените например с бадеми, морков или стевия. Препоръчително е да се избягват и продукти от пшенично брашно, сушени плодове, подсладени зърнени закуски, бял ориз, макаронени изделия, подсладени млечни продукти, крема сирене, кафе, алкохол, пакетирани плодови сокове и сиропи, твърде мазни сирена, пушени месни продукти, пушена риба и консервирани храни. Следващата стъпка е да се намали консумацията на цветни добавки, изкуствени подсладители и консерванти (натриев глутамат, бензоена и лимонена киселина). Освен, че ще осуетите размножаването на Candida albicans , твърде вероятно е и да влезете във форма и да се чувствате много по-добре.

Подсладете се с ечемичен или оризов малц

Има някои храни, които могат да ви помогнат в справянето с неприятната ситуация, като например ръжените сладкиши, бобовите растения, риба, киноа, амарант, елда, овесени ядки, просо, сладки картофи, пресни зеленчуци, особено листните, свежи плодове (с изключение на банани, грозде и круши), ядки, масла, семена, билки, подправки, зелен чай и чай от морски зърнастец, вода и натурално ферментирали млечни продукти. Чесънът също е много полезен при лечение на гъбични инфекции. Заместете бялата захар с мед, сироп от агаве или ечемик, царевичен или оризов малц.

Не използвайте парфюмирани сапуни

Неприятните симптоми на бактериална инфекция като вагинално течение например могат да бъдат предизвикани и от някои видове хигиенни продукти. Ето защо трябва да избягвате различни ароматизирани сапуни, душ гелове или пяна за вана, както и парфюмирани тампони или превръзки, тъй като честото им използване може да унищожи полезните микроорганизми и да наруши вагиналната микрофлора. 

Продуктите, които помагат за възстановяването на вагиналната микрофлора, се предлагат свободно в аптеките. Те помагат и за облекчаването на други неприятни симптоми като сърбеж, парене и неприятна миризма и най-често са под формата на вагинални таблетки.

Вагиналните таблетки Beliema® Effect са именно такъв продукт. Те съдържат лактобацили acidophilus и млечна киселина, които имат синергичен ефект за нормално рН и балансирана вагинална микрофлора. По този начин таблетките премахват интимния дискомфорт, допринасят за естествена защита от вагинални инфекции и предотвратяватразвитието на патогенни микроорганизми.

Таблетките Beliema® Effect е препоръчително да се използватв комбинация с Beliema® Expert измивен гел за интимната зона, разработенсъвместно с гинеколози за ежедневна употреба и превенция на интимните инфекции. Нежната грижа, която той осигурява е благодарение на комбинацията от антимикробен агент хлорхексидини пребиотици BioEcolia®. Заедно те помагат за възстановяване на естествената микрофлора на деликатната интимна кожаи спират развитието на гъбички и бактерии. 

Walmark
Снимка: Walmark

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти