Стоп на гаденето и стомашния дискомфорт?

Платена публикация

Антиметил
Снимка: Antimetil®

Топлите дни са любимо време за път, почивка и възможност да бъдем заедно с близките си! 

Понякога настроението ни е помрачено от гадене и стомашни проблеми при пътуване и хранене. 

Нашият организъм разчита на поредица от сигнали, които му помагат да се ориентира в заобикалящата среда – вкус, мирис, допир, както и на вътрешното ухо, чрез което той различава различните сигнали, подавани от външната среда. 

При пътуване се получава конфликт, когато сигналите не се разчетат правилно – например при движение, в кола, самолет или лодка, вестибуларният апарат във вътрешното ухо получава сигнали за движение – напред, назад, наляво, надясно, но в същото време тялото се намира в седнало и статично положение. От неправилно разчитане на сигналите се получава конфликт, който води до „объркване“ за мозъка и съответно до гадене и стомашен дискомфорт. 

Гаденето и подуването на корема са често срещано явление и при преяждане. Случва се на всички ни. Независимо дали става въпрос за ваканция, специално събитие, на което сте поканени или празнично събиране, преяждането често може да причини подуване на корема, болка и храносмилателен дискомфорт. Подуването е в резултат на запълване на стомашно-чревния тракт с повече газове, което води до разширяване и свиване на стомаха и до стомашно-чревен дискомфорт. 

Разбира се, има някои малки хитрини, които можете да приложите за облекчаване на гаденето и дискомфорта: 

► Хидратация 

При недостатъчен прием на вода Вашият организъм може да се дехидратира, в резултат на което да започне да задържа вода. Това разбира се, може да доведе до подуване на корема. Добрата хидратация ускорява храносмилането и намалява подуването на корема.

► Чист въздух 

Дълбокото вдишване и издишване на свеж, прохладен и чист въздух също може леко да облекчи гаденето. Ако сте преяли – излезте малко на въздух и подишайте. Ако гаденето е по време на пътуване – отворете прозореца на превозното средство, за да влезе малко свеж въздух.

► Дъвчене

Още един лесен и популярен начин за облекчаване на гаденето е дъвченето.  Предъвкването действа особено ефективно за преодоляване на гаденето, особено по време на път. Ако изберете това да е с дъвка, внимавайте да е такава без подсладители, които могат допълнително да причинят подуване на корема. 

 Джинджифил

Всички сте чували за полезните свойства на джинджифила. Установено е, че едно от тях е намаляването на симптомите на гадене и стомашен дискомфорт. 
Antimetil® е натурален продукт, съдържащ стандартизиран екстракт от джинджифил с високо съдържание (10%) на джинджероли. Това го прави 10 пъти по-концентриран и ефективен от обикновения прах от джинджифил. Antimetil® е научно доказана ПРИРОДНА алтернатива при гадене и повръщане с най-високо качество и ефективност. Подходящ е и по време на бременност.

Можете да го намерите в аптечната мрежа под форма на таблетки и вече и в нова форма - таблетки за смучене с приятен вкус на лимон и мента.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти