През 2022 г. подарете на кожата си анти-ейдж грижата, която заслужава: Новият LA ROCHE-POSAY B3 RETINOL SERUM поставя стандартите в борбата срещу стареенето на кожата

Платена публикация

pr
Снимка:

Разгледайте гамата на водещата френска дермакозметична марка, препоръчана от 90 000 дерматолози, и изберете доказани дерматологични съставки против стареене, витамини A, B и C, за да постигнете добре подхранен вид дори за чувствителна кожа.

София, октомври 2022 - От La Roche-Posay идва дългоочакваната анти-ейдж формула под формата на серума Retinol B3, който заедно със серумите Hyalu B5 и Pure Vitamin C10 съдържа съставки, които поставят златния стандарт в категорията против стареене. А именно, докато серумът Hyalu B5 хидратира и придава по-плътен вид на кожата, благодарение на хиалуроновата киселина, като я прави по-мека на допир и намалява фините линии и бръчки, Pure Vitamin C10 прави кожата сияйна и изравнява текстурата и тена с чист витамин С, салицилова киселина и невросенсин.

От друга страна, чудесен избор за подсилването на ежедневната грижа в борбата с тъмните петна, дълбоките бръчки, неравномерния тeн и фотостареенето, е именно новият Retinol B3 серум, който допринася за регенерацията на кожата благодарение на формулата му, съдържаща ретинол - добре позната молекула, препоръчвана от дерматолозите по целия свят в борбата срещу стареенето.

Коя рутинна грижа е най-добрият избор за лицето след тридесет години, как правилно да използвате и защо ретинолът е златен стандарт в дерматологията? Отговорите разкрива пред нас д-р Ирина Шаркова - специалист по дерматология, собственик на клиника VDerm / Sharkovi aesthetics:

Ретиноидите са деривати от семейството на Вит. A, които имат ключова роля за здравето, имунитета и красотата на кожата. Интересен факт е, че когато дерматолозите започват да ги прилагат за лечение на акне през 70-те години случайно установяват страхотен “страничен” ефект – подмладяване на кожата. Следват редица клинични проучвания, които доказват, че ретиноидите не само неутрализират признаците на стареенето, като стимулират синтеза на еластин и колаген, намаляват акнето и разширени порите, като не позволяват на мъртвите клетки да ги запушват отново, а и са супер ефективни срещу пигментни петна и мелазма. Ретиноидите дори облекчават медицински състояния като някои видове псориазис и кожни възпаления, използват се за регулиране на растежа на клетките по повърхността на кожата и редуциране на брадавиците. Все пак пациентите трябва да знаят, че при неправилна употреба ретиноидите могат да предизвикат раздразнения, сухота и фоточувствителност. Затова аз предпочитам продукти, които съдържат освен оптимална концентрация на ретинол, и хидратиращи агенти, като хиалуронова киселина, както и успокояващи вещества, като ниациамид и глицерин. Препоръчвам да стартирате употребата на ретинол с бавно въвеждане – 2-3 пъти седмично и постепенно да увеличавате до всекидневна употреба - най-добре вечер преди лягане.

LA ROCHE POSAY
Снимка: LA ROCHE POSAY

КАКВА Е ТАЙНАТА НА ЕФЕКТИВНОСТТА НА РЕТИНОЛ ЗА ПРЕМАХВАНЕТО НА БРЪЧКИ?

С напредването на възрастта бръчките, тъмните петна и фините линии стават по-видими. Отчасти за това са отговорни генетични фактори, които не могат да бъдат контролирани, защото водят до забавяне на обновяването на кожните клетки (около 30%). По-важното е, че кожата също остарява поради външен процес, който променя естествените структури на кожата, наречен фотостареене. Именно затова марката La Roche-Posay лансира новия серум Retinol B3, който съдържа дермокозметична молекула - ретинол, която коригира признаците на фотостареене.

Ретинолът или ретиноидите са производни на витамин А, които се намират в кожата, и когато са включени във формулите на продуктите за грижа за лицето, те осигуряват ефективни резултати в борбата срещу бръчките и неравностите по кожата, като предлагат силно анти-ейдж решение.

КАК РАБОТИ РЕТИНОЛ И ВИТАМИН B3?

Ретинолът, активната форма на витамин А и главната активна съставка на новия серум на La Roche-Posay, носи разнообразни ползи на кожата, включително:

гладка текстура;

намаляване на несъвършенствата и тъмните петна;

От друга страна, витамин B3 или ниацинамид, е жизненоважен, защото:

възстановява кожната бариера;

регенерира кожата и намалява хиперпигментацията, а в комбинация с ретинол предлага мощно анти-ейдж решение;

LA ROCHE POSAY
Снимка: LA ROCHE POSAY

Поради факта, че е фоточувствителен, ретинолът трябва да се използва единствено като част от нощната грижа, като задължителното използване на защитен фактор се препоръчва преди всяко излагане на слънце, дори и в затворени помещения с дневна светлина.

Мит или истина - дайте време на кожата ви да ви очарова с  Retinol B3

Малките раздразнения или зачервявания не трябва да бъдат възприемани като знак, че трябва да изключите ретинола от рутината си напълно. След консултация с дерматолога си, можете да намалите употребата му и впоследствие да го добавите към хидратиращите и обновяващите си продукти за лице.

Според експерти от лабораторията на La Roche-Posay, най-добре е да започнете употребата на ретинол в малка концентрация и с малко количество продукт, и да оцените постигнатите резултати поне след 3-6 месеца - това е времето, което е необходимо на ретинола да достигне и до другите кожни слоеве.

#АЗБУКАТАНАКРАСОТАТА - ЗЛАТНОТО ПРАВИЛО В АНТИ-ЕЙДЖ ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

ИДЕАЛНАТА НОЩНА ГРИЖА С ВИТАМИН А

Благодарение на мощния регенеративен ефект на витамин А, новият серум Retinol B3 с термална вода La Roche-Posay успешно решава проблема с дълбоките бръчки, неравномерния тен и признаците на фотостареене при всички типове кожа, дори при чувствителната. Добрите резултати се потвърждават и от самооценката на 51 жени под 65 години, използвали серума за период от два месеца. 96%*от тях потвърждават, че кожата изглежда по-мека и по-хидратирана, 92%*, че изглежда по-свежа, докато 90%* от тях потвърждават, че кожата изглежда по-фина. За още по-добри резултати, най-добре е да прилагате серума като нощна грижа и да го комбинирате със серума Hyalu B5, който се нанася сутрин. Не забравяйте да използвате и SPF продукт.

*Козметоклинично проучване с 51 жени на възраст между 46 и 65 години, проведено в продължение на 2 месеца

ЕЖЕДНЕВНА ГРИЖА С ВИТАМИН В ЗА ЛИЦЕТО И ДЕКОЛТЕТО ЗА БЕЗУРЕЧНА КОЖА

Серумът Hyalu B5 възвръща свежестта, еластичността и обема на кожата и е признат за продукт номер едно против стареене в аптеките в Европа. Интензивната му ревитализация придава на кожата на лицето по-здрав външен вид. Съдържа уникална формула, която комбинира чиста хиалуронова киселина, витамин В и мадекасозид, които работят за обема и обновяването на кожата. Препоръчва се като ежедневна рутина в комбинация с ретинол, като е подходящ и за употреба вечер със серум Pure Vitamin C10.

СУТРЕШНИ РИТУАЛИ С ВИТАМИН С, ИЗВЕСТЕН СЪС СПОСОБНОСТТА СИ ДА ПОДОБРЯВА БЛЯСЪКА И ТЕКСТУРАТА НА КОЖАТА

С Pure Vitamin C10, антиоксидантен серум, който обновява кожата и изравнява тена, давате на кожата си грижата, която заслужава. След нанасяне сутрин тя става сияйна, по-стегната и в същото време намалява бръчките, както и неравностите на текстурата и цвета, което ви кара да блестите през целия ден. Вечер, за дълбока хидратация и обновяване на кожата, използвайте серума Hyalu B5, тъй като тези два серума заедно образуват идеално дуо против стареене.

Превърнете своята борба с признаците на стареене във вдъхновяващо пътешествие за по-добро разбиране на невероятните регенеративни способности на вашата кожа. Правилните решения за по-добър живот на чувствителната кожа са само на един клик разстояние.

За повече информация относно La Roche-Posay, както и за новите серуми против стареене, посетете www.laroche-posay.bg и следвайте La Roche-Posay в Instagram и Facebook.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти