Най-интересните цитати за бира

Платена публикация

Union of Brewers in Bulgaria
Снимка: Union of Brewers in Bulgaria

Има нещо много специално в лятото… Чувство на свобода, бягство от реалността, мирис на окосени треви, водорасли и екзотично усещане за лятна влага. Изживяването е свежо, естествено, автентично, надъхващо и ощастливяващо, а и смешно. Подобни асоциации поражда и любимата ни бира, а горещото време ги засилва.  Говорим за нея, мислим за нея, желаем я сами, желаем я заедно с близките си хора. Започваме отново да ѝ отделяме вниманието, което ѝ се полага по право. 

Велики хора са казвали ласкателни думи по адрес на кехлибарената напитка, била е сериозна част от битието на човечеството още от древни времена. Много известни и безизвестни мислители са отделили значителна част от времето и усилията си, за да умуват над смисъла на бирата, вселената и всичко останало. 

Събрахме някои от най-интересните цитати за бирата, за да ви накараме да се замислите, а също да ви развеселим. Ето едни от най-мъдрите, веселяшките и леко провокативните с елемент на история:

 „Този, който е изобретил бирата, е бил мъдър човек.“ – древногръцкия философ и математик Платон, ученик на Сократ.

„Бирата ви кара да се чувствате по начина, по който заслужавате да се чувствате без бира." – австралийският писател и поет Хенри Лоусън, познат като най-добрият автор на кратки разкази в страната си.

Union of Brewers in Bulgaria
Снимка: Union of Brewers in Bulgaria

“Правителство, което повиши цената на бирата, неминуемо пада от власт.“ – прословутият чешки писател Ярослав ХашекНай-известната му творба е сатиричният роман „Приключенията на добрия войник Швейк през Световната война“

„Бира. Най-страхотната напитка в света!“ – холивудската легенда Джак Никълсън, без необходимост от специално представяне. 

„Бирата е доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.“ – Бенджамин Франклин,един от бащите-основатели наСАЩ, американски политик, общественик, учен, издател, дипломат, изобретател.

„Ако бирата се консумира умерено, успокоявахарактера, повдига духа и спомага за доброто здраве.“ – Томас Джеферсън, третият президент и един от бащите основатели на САЩ.

„Малко бира понякога може да се окаже божествено лекарство.“ – Парацелз,  швейцарски лекар, учен, алхимик, астролог, философ.

“Бирата винаги ще има неспорна роля в храненето на индивида. Тя може да се счита за неизменна част от семейството на хранителните продукти.“ – писателят Брус Карлтън, авторът на „Вечната амбър“.

„Дай ми жена, която наистина обича бирата и аз ще завладея света." - Кайзер Вилхелм,последният германски кайзер и крал на Прусия, управлявал Германската империя от 15 юни 1888 до 9 ноември 1918 г. 

„Дайте на народа ми изобилие от бира, добра бира, евтина бира и никога няма да има революция.“  - кралица Виктория, управлявала  Обединеното кралство Великобритания и Ирландия прези 18 век.

„Устата на един напълно щастлив човек е пълна с бира." - древна египетска мъдрост, незнаен автор, допълнил още, че „пивото се консумира с удоволствие и мярка“.

"В живота има много други хубави неща, освен бирата, но тя прави всички тези неща още по-добри.“ – Стивън Морис, английски музикант, свирил в групите „Джой Дивижън“ и „Ню Ордър“.

„Бирата… ненадминат и величествен алкохол.“ - Юлий Цезар, без необходимост от представяне, но с образователна цел за новото поколение -  римски пълководец, политически лидер и писател, и една от най-влиятелните личности в световната история, Цезар изиграва важна роля в трансформацията на Римската република в принципат.

 „Човешкият интелект дължи своето превъзходство над това на животните до голяма степен на стимула, който бирата е дала на въображението.“ - Самюел Бътлър, английски писател-сатирик, известен най-вече със своите романи, който е казал също, че “В крайна сметка всички философии са абсурдни, но някои са по-абсурдни от останалите“.

„Какво ли са си мислили? Та това е извънземен апокалипсис! Бързо, хващайте бирата!“ – цитат от поредицата „Петата вълна“ от Рик Янси, автор на научна фантастика. 

Union of Brewers in Bulgaria
Снимка: Union of Brewers in Bulgaria

„Човек, който сее лъжи за бирата, прави врагове.“ – писателят на романи на ужаса Стивън Кингс цитат от книгата му „Гробище за домашни любимци“. Умишлено се предпазваме от детайлно представяне.

От тези забавни, искрени, дори заплашителни изказвания на велики хора, става ясно, че пивото е на пиедестал от стотици и хиляди години. И неслучайно е на тази позиция.  

Все в този дух, днес стотици учени споделят, че суровините, използвани при производството на бира, са с доказани хранителни свойства и са богати на витамини, антиоксиданти и минерали. Изследванията върху тези вещества продължават, защото всички те могат да допринесат за балансирания начин на живот на зрелите хора. Безалкохолните и леко алкохолните бири дори имат изотонични свойства и могат да бъдат използвани за възстановяване след спортни тренировки. 

Не ни остава нищо друго, освен да си кажем „Наздраве!“ и да гледаме позитивно на околния свят!

Вижте всичко за бирата ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти