Магнезият - минералът на вътрешния мир

Платена публикация

Магнезият - минералът на вътрешния мир
Снимка: netinfo

Дори здравословната и добре балансирана диета не винаги гарантира минералния баланс в тялото. Трябва да се има предвид, че нивата на магнезий рязко спадат при рафиниране и топлинна обработка на храните. Допълнителният прием на магнезий е препоръчителен за хората с динамично ежедневие и с високи нива стрес, тъй като този минерал управлява производството на хормоните на стреса.

При недостига му се отделят по-високи нива кортизол и адреналин, съответно организмът понижава толеранса и издръжливостта си към стрес. Повишеното отделяне на хормоните на стреса увеличава отделянето на магнезий през бъбреците. Съответно приемът на високодозиран магнезий води до намаляване концентрацията на кортизол в кръвта и може да удължи дълбоките фази на съня.

Освен това магнезият е много важен за добрата форма на мускулите, за да функционират правилно. За да не се стига до мускулни схващания и болезнено напрежение, които да ограничават движението, е препоръчително да следят нивата магнезий в организма.

Балансът му подпомага разпределянето на сигналите на нервните клетки, като регулира нервно-мускулната възбудимост. Помага както за незабавното, така и за дългосрочното отпускане на мускулатурата. Предотвратява мускулните спазми и крампи.

Този ценен минерал влияе не само върху емоциите, но и на интелектуалните способности, тъй като повишава концентрацията и стимулира работата на мозъка. При по-продължителен дефицит на магнезий нервната система съвсем изчерпва възможностите си. Липсата му се проявява чрез различни симптоми: мускулни потрепвания в областта на лицето, като клепачите и устата; силни мигренозни и менструални болки и други.

Магнезиевият дефицит е враг и на красотата, тъй като при липсата на минерала в тялото се влошава тенът на лицето, появяват се оттоци и бръчици, особено в околоочния контур. Затова е задължителна съставка на много от антиейдж кремовете.

Ако търсите таблетки магнезий като превантивна мярка или конкретно искате да се справите с магнезиев дефицит, то можете да разчитате на Биолектра Магнезий 243 Форте. Висококачествен магнезиев продукт, специално създаден да покрие дневната нужда от магнезий на организма, която за възрастни е 300-400 мг.

Предлага се под формата на ефервесцентни таблетки в два освежаващи приятни плодови вкуса – лимон и портокал. 1 таблетка съдържа 403,0 – 435,2 мг магнезиев оксид. Подходящ е за възрастни и деца над 6 години, като може да се приема също и от диабетици. Не съдържа захар, глутен и лактоза.

Дозировката е 1 таблетка дневно като профилактична доза и 2 х 1 таблетка дневно при големи физически натоварвания.

С Биолектра Магнезий 243 Форте можете да бъдете абсолютно сигурни, че количеството усвоен от организма магнезий, е точно толкова, колкото е посочено на опаковката - 243 мг магнезиеви активни йони, съдържащи се в една таблетка.

Снимка: netinfo

Ефервесцентните таблетки са произведени по специално разработена патентована технология, т.нар. топо-технология. При нея магнезиевите йони са стабилизирани и след разтваряне са лесно достъпни за усвояване.

Магнезият е перфектният избор ако спортувате или сте подложени на стрес, ако имате предменструални оплаквания. Подходящ е за бременни и кърмещи жени, за хора, страдащи от мигрена, диабетици.

За повече информация може да посетите www.biolectra.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти