Комари?! Как да се справим със сърбежа и дискомфорта за спокойна почивка

Платена публикация

Calmiderm
Снимка: Calmiderm

Не са много факторите, които могат да помрачат лятната почивка, разходка или излет така, както ухапванията от насекоми и в частност – комари.

Знаете ли, че само женските комари хапят? По-известна като хоботче, устата на женския комар се състои от дълги снопчета, които служат като микроскопични спринцовки – чрез тях се всмуква кръвта, която е необходима на женските, за да могат да възпроизвеждат яйцата си. По време на самото хранене комарът извлича кръвта, докато в същото време изпомпва от слюнката си на мястото на ухапването. Това създава реакция в организма ни, по време на която човешката имунна система реагира и освобождава съединение, наречено хистамин. То стимулира възпалението и причинява редица симптоми, познати ни до болка след ухапване - подуване, зачервяване и сърбеж.

Изключително важно е да не се разчесва зоната на ухапването. Това може само да възпали още повече чувствителния участък, както и да доведе до редица усложнения. За да не се стига до това, препоръчително е веднага да третирате зоната на ухапването с успокояващ крем – Calmiderm® крем е природно средство, което съдържа екстракти от лайка, невен, лавандула и малко ментол. Благодарение на съставките си, кремът веднага успокоява кожата, намалява сърбежа, подуването и зачервяването. Тубичката е удобна и подходяща за носене в чанта или раница. Особено през лятото, по време на разходки сред природата и вечери на открито, Ви съветваме да не пропускате да вземете Calmiderm® крем с Вас – гарантирано ще ви спести много главоболия и дискомфорт.

Calmiderm
Снимка: Calmiderm

Все пак, за да можете да се насладите на почивката максимално, ние Ви предлагаме няколко съвета, които да минимизират риска от ухапване:

• Най-често комарите излизат вечер, около залез слънце и смрачаване. Тогава обичайно става по-влажно, а колкото по-влажно – толкова по-сигурно, че ще има комари. Затова, ако е възможно избягвайте по време на този период да сте на открито незащитени.

• Знаете ли, че комарите не са сред най-добрите летци? Силният вятър например не благоприятства застояването на комарите. Ето защо, ако сте на закрито, можете да включите вентилатор в стаята. Това би трябвало да намали наплива на малките нападатели.

• Носете дрехи с дълъг ръкав – дълги панталони, дълга блуза, чорапи. Колкото по-ограничен директен достъп имат до кожата Ви, толкова по-добре.

• Избягвайте да се мажете със сладки лосиони и парфюми, които биха могли допълнително да привлекат комарите

• Използвайте препарати, предназначени за отблъскване на насекомите

• Последно, но не на последно място, бъдете подготвени и разполагайте с успокояващ крем във Вас, в случай, че все пак бъдете ухапани. Това Ви гарантира спокойствие, че симптомите ще бъдат облекчени на мига и няма да се стигне до усложнения и/ли дискомфорт.

Приятна почивка и спокойно лято с Calmiderm® крем!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти