Как да съчетаем цветовете на мебелите в интериора?

Платена публикация

moemax
Снимка: moemax

Щом ви предстои ремонт на апартамента съществуват много детайли, които трябва да бъдат обмислени. Важно е какви ще са цветовете на стените, подовата настилка и мебелите, за да ги комбинирате правилно и да постигнете желаната хармония. Интериорът, който ще създадете, е добре да отразява личните ви предпочитания и да ви кара да се чувствате комфортно.

Специалистите на Mömax споделят, че цветовата схема на декора, който ви заобикаля, оказва влияние върху психиката и емоциите. Има значение дали мебелите са в светлата гама, или по-ярки и наситени. Ето защо, обзавеждането трябва да е подбрано и съчетано така, че да ви гарантира комфорт и положителни емоции.

интериор
Снимка: iStock

Как цветовете в интериора се отразяват на настроението?

Бялото си остава най-предпочитаният и използван цвят, тъй като е символ на хармонията и спокойствието. Този нюанс е най-лесен за съчетаване с всички останали цветове в интериора. Мебелите в бяло правят стаята да изглежда по-голяма и елегантна. Психологически този цвят носи емоционален баланс. 

Със същите характеристики е зеленият. Той успокоява ума и е символ на новото начало, казват от Mömax. Може да разположите в дневната мека мебел в зелената гама, която носи вибрациите на обновлението. Заложете на зеленото и в интериора на детската стая. 

Жълтото се свързва със слънчевата светлина. Мебелите в този нюанс внасят позитивизъм и добро настроение в жилището. Подберете по-бледи и балансирани нюанси, за да не се получи прекалено крещящо. Този цвят е прекрасен избор за обзавеждането на кухнята и трапезарията. Различните нюанси на дървесината създават уют и топлина в жилището. От магазини Mömax предлагат мебели в дървесна тоналност да разположите в дневната или спалнята.

интериор
Снимка: iStock

Как да комбинираме хармонично цветовете в обзавеждането?

За да създадете красив интериорен дизайн използвайте цветния кръг. С негова помощ ще изградите цветови схеми, които могат да бъдат в топлата или студената гама. Студените са синьо, зелено, виолетово, а топлите – оранжево, жълто, червено. 

Вашата цел е да търсите баланса и да постигнете хармония, като използвате топлите и студени цветове в правилно съотношение. Противоположните тонове също се съчетават добре. При тях се получава интересен и стилен контраст. От Mömax предлагат комбинация между синьо и жълто или червено и зелено. Ще ви предложим няколко съвета при избор на мебели:

- монохромен интериор – заложете на един цвят в различните му нюанси. Трябва да решите къде в помещението тоновете да бъдат по-тъмни и къде по-светли. Ако сте избрали легло в лилавата гама, е добре гардеробът и нощните шкафчета да го допълват хармонично;

- полунеутрални цветове – от Mömax ви препоръчват зеленото и синьото. Те създават "земно" усещане. Поставете син диван в хола и го комбинирайте със зелен фотьойл и табуретки;

- бъдете креативни – трапезна маса в класическа дървесна тоналност може да бъде съчетана с тапицирани столове в различни нюанси. Mömax предлагат като идея сиво и розово. Друг вариант е жълто и оранжево за повече настроение.

Щом попаднете в дадено помещение, първото усещане е свързано с цветовете, споделят още от Mömax. От това какви нюанси са използвани за обзавеждането, зависи дали ще изпитате комфорт, спокойствие, баланс, лукс или фантазия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти