Как да приготвим вкусна постна паста със зеленчуци само за 20 минути

Платена публикация

Lidl
Снимка: Lidl

Със старта на ноември идва времето, в което започваме да събираме идеи за разнообразни и вкусни предпразнични и празнични рецепти. Затова ще ви споделим една бърза рецепта, която със сигурност ще намери широко приложение и за предстоящите през този месец дни, в които започват коледните пости. Става въпрос за приготвянето на вкусна паста със зеленчуци, която се приготвя само за 20 минути. Вдъхновението за тази рецепта идва от Lidl, на чийто сайт ще откриете още много разнообразни предложения. И през този сезон веригата ще предложи на всички свои клиенти свежи и качествени продукти на достъпни цени, като вече са налични и любимите на всички марки Favorina и Deluxe.

A ето и кои са необходимите продукти за приготвянето на тази рецепта:

Паста 250 г., три супени лъжици песто, две супени лъжици Пармиджано Реджано, 200 г. чери домати, грах (замразен) 100 г., две супени лъжици маслиново масло, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Първата стъпка, която трябва да предприемем е да сварим пастата спрямо указанията на опаковката.

След приключването на тази бърза задачка започваме с нарязването на чери доматите на половинки или четвъртинки. За да можем да изпълним кухнята си и ястието с прелъстяващ аромат, трябва да ги запържим в тиган на среден огън с малко маслиново масло, докато омекнат. След това добавяме граха и задушаваме всичките продукти за две минути. Следваща стъпка е да добавим предварително сварената паста в тигана с чери доматите, като разпределяме пестото върху нея и разбъркваме добре, така че всички съставки да бъдат равномерно покрити с него.

Финалните щрихи от приготвянето на тази рецепта включват овкусяването на пастата със сол и черен пипер, като не трябва да забравяме и да поръсим върху все още топлото ястие няколко щипки от ароматното сирене Пармиджано Реджано. Това е! Нашата вкусна паста със зеленчуци е готова за само 20 минути. За дните, в които искаме да си починем от тежки храни, или пък за дните преди да сме в празнична отпуска и искаме лесно и удобно да имаме нещо апетитно за стомаха и за душата.

Още много подходящи рецепти за предстоящите дни преди Рождество Христово, както и за самия празник, ще откриете на специалната секция в сайта на Lidl, както и в мобилното приложение за отстъпки Lidl Plus. Не забравяйте да проверявате и за най-актуалните оферти в седмичната брошура на веригата, където ще откриете всяка седмица разнообразни предложения от празничните серии Favorina и Deluxe, както и качествени продукти с различни намаления.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти