Газифицираме се по-евтино с DESIREE Gas

Платена публикация

Овергаз
Снимка: Овергаз

Природният газ продължава да е по-изгодната алтернатива за българските домакинства. Готвенето, подгряването на вода и отоплението със синьо гориво е над 2 пъти по-евтино от това с електроенергия. 

Средната сметка за изминалия отоплителен сезон на битовите потребители на „Овергаз Мрежи“ е с над 1 200 лева по-ниска, отколкото отоплението с ток. За юни и юли семействата, избрали природен газ, са плащали по 20 лева на месец за подгряване на вода и готвене с газ. Сметките им щяха да набъбнат двойно, ако бяха използвали електроенергия.

Още едно предимство на синьото гориво, освен ниските цени и комфорта, който осигурява, са новите условия по проекта „DESIREE Gas“ – програмата, която стимулира битовата газификация. Благодарение на промените клиентите, които искат да се газифицират, ще могат да се възползват от почти 2 пъти по-голямо финансиране от досегашното. Всеки, който иска да замени енергоизточника си с природен газ, може да се възползва от безвъзмездна финансова помощ от 30 % от разходите за газификация на жилището и допълнително финансиране в размер на 100% от цената за присъединяване. Средствата покриват разходи за газов котел и монтаж, програматор, проект и изграждане на инсталация, както и таксата за присъединяване на жилището към газоразпределителната мрежа. 

Над 2 200 клиенти на „Овергаз Мрежи“ са кандидатствали по проекта от началото на програмата. Те са получили общо над 2 милиона лева безвъзмездна финансова помощ под формата на отстъпка от разходите. Според разчетите едно домакинство е спестило средно 921 лева от инвестицията за газификация. Всички те също могат да се възползват от промените, като кандидатстват за допълнителна помощ, която да покрие разликата между старите и новите условия на проекта. 

Всички, които желаят да се газифицират и да се възползват от програмата, могат да подадат Заявление за присъединяване към газоразпределителната мрежа и Заявление за безвъзмездна финансова помощ по проект DESIREE. Това могат да направят в клиентски център на Овергаз или да заявят посещение на мобилен консултант. Служителите на компанията ще предложат индивидуална оферта, съобразена с нуждите на конкретното домакинство и ще организират целия процес по финансиране в рамките на програмата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти