Антиоксидантите и здравето на очите

Платена публикация

Neovista
Снимка: Neovista

Човешкото око е сложно съставен орган, отговорен за способността да виждаме и интерпретираме света около нас. С напредването на възрастта обаче очите могат да станат уязвими към редица заболявания, които могат да влошат зрението ни и да повлияят на качеството ни на живот. Едно от потенциалните решения на проблемите със зрението са антиоксидантите – естествени съединения, които могат да помогнат за предпазване на очите от увреждане и за насърчаване на цялостното им здраве.

Каква е връзката между оксидативния стрес и антиоксидантите?

Антиоксидантите са вещества, които могат да предотвратят или забавят щетите причинени на организма от свободните радикали. Тялото се сблъсква със свободните радикали всеки ден като следствие от нормалните биологични функции и от външни стресови фактори. Цигареният дим, замърсяването на околната среда и ултравиолетовите лъчи са източник на тези зловредни вещества. Свободните радикали са нестабилни молекули, които проникват в тялото и увреждат всичко по пътя си – ДНК, ензими и клетъчни мембрани. В науката това се нарича „оксидативен стрес“. Всяка част от организма е уязвима от атаките на тези вредни съединения. Очите не правят изключение.

Антиоксидантите неутрализират свободните радикали, за да поддържат оптимално функциониране на клетките. Това невинаги е толкова лесно. Свободните радикали често надвишават количеството на естествените антиоксиданти в организма. За да спечелите битката, трябва постоянно да си набавяте антиоксиданти от разнообразен произход. Перфектен източник на този тип вещества са добавките Neovista Next. Те имат доказано действие, като се грижат за Вашето оптимално дневно и нощно зрение, повишават зрителната острота и покриват специфичните нужди на зрителния апарат.

Neovista
Снимка: Neovista

Кои антиоксиданти оказват влияние върху зрението?

Антиоксидантите се разделят два вида – водоразтворими и мастноразтворими. Водоразтворимите антиоксиданти действат в течната част на клетките, докато мастноразтворимите действат предимно в клетъчните мембрани. Независимо от вида, антиоксидантите оказват благоприятно влияние на очите и предотвратяват сериозни здравословни състояния. Катарактата е една от водещите причини за предотвратима слепота в световен мащаб. Тя се отнася до деградация на лещата, която се характеризира с помътняване с последващо замъглено или мъгливо зрение. Когато говорим за зрението, важните антиоксиданти, които трябва да се приемат, са:

· Лутеин и астаксантин

Тези съединения са мастноразтворими и се намират във високи концентрации в макулата – областта на окото, която е необходима за детайлно и прецизно зрение. Лутеинът и астаксантинът защитават крехките светлинни рецептори в очите, като филтрират потенциално вредните UV лъчи.

· Витамин C

Това водоразтворимо съединение служи в безброй части на тялото и е особено добра храна за очите. На първо място, витамин С подпомага производството на колаген – протеин, който укрепва цялостната структура на очите, особено на роговицата и склерата. Изследванията показват, че благодарение на неутрализирането на разрушителните свободни радикали витамин С може да забави развитието на свързаната с възрастта дегенерация на макулата, както и да намали вероятността от поява на катаракта. Проучване разкрива, че консумацията на 490 mg витамин С намалява риска от катаракта с впечатляващите 75%.

Neovista
Снимка: Neovista

· Цинк

Цинкът е по-скоро водоразтворим антиоксидант. Той намалява риска от дегенерация на макулата, осигурява защита на ретината и подобрява нощното зрение, подпомага за усвояването на хранителните вещества и елиминирането на отпадъчните субстанции в организма, което го прави идеално допълнение към всяка диета.

· Селен

Селенът подпомага здравословното зрение и помага на организма да усвоява витамин Е, а това е много важно за правилното функциониране на очите. Витамин Е работи с витамин С за защита на клетките и тъканите в окото.

· Екстракт от черна боровинка

Черните боровинки играят важна роля за подобряване на здравето на очите. Съдържащите се в тях витамини, особено витамин А, предпазват очите от заболявания като катаракта и нощна слепота. Екстрактът от тези плодове подобрява зрението и поддържа очите здрави. Черните боровинки съдържат и лутеин, който предпазва от вредните ултравиолетови лъчи и предотвратява увреждането на очите.

Доказано е, че тези антиоксиданти осигуряват редица ползи за зрението ни. Комбинацията от лутеин, екстракт от черни боровинки, цинк, витамин С и селен, съдържаща се в Neovista Next, го прави удобен и ефективен избор за тези, които активно се грижат за здравето на очите си. Не чакайте да се появят проблеми със зрението – вземете мерки сега и инвестирайте в здравето на очите си.

Neovista
Снимка: Neovista

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти