Как да опаковаме подаръци като професионалисти

Празниците наближават и ако искате да покажете отношение не само с избора си на подарък към близките си хора, но и с впечатляваща опаковка, то новото видео на Наталия от Natali’s Beauty показва как да го направите.

Изобщо не е трудно да опаковаме подаръците си сами, а и излиза много по-евтино!

Две стандартни ролки хартия за подаръци - струват по 1,50 всяка + ножица, двойно залепващо тиксо, коноп и панделка са напълно достатъчни.

Ако хартията не стига

опаковане подаръци
Снимка: Thinkstock

Много е лесно, когато имаме достатъчно количество опаковъчна хартия. Все някак ще нагласим подаръка и ще го опаковаме. Но какво се случва, когато тя просто не достига? Въртим наляво, надясно... Абе изобщо - сякаш шанс няма!

Ето един трик - поставете кутията с подаръка по диагонал - нужно е само когато хванете два срещуположни края и с тях обгърнете подаръка те да покриват четирите горни ъгъла на кутията. След това залепете първо единия край. После прегърнете по този начин отстрани и залепете съседния край. Завъртете и прегънете по кутията за третия и накрая за четвъртия край.

За красота - поставете задължителната панделка.

За нестандартни форми

С кутия е лесно, но какво правим с подаръците, които са в по-нестандартни форми - например някаква козметика? Ами ще си направим сами готини торбички за тях!

Ето и как става:

Вземете едно правоъгълно парче хартия и прегънете два пръста в единия край от хартията. После прегънете цялата хартия съвсем леко на две, за да откриете центъра. След това към центъра прегънете единия край, а после и другия така, че първото прегънато парче да покрива по този начин хартията. Залепете с двойно залепващото тиксо.

Време е да изработим и дъното на нашия плик. Измерете колко широк да бъде той и прегънете. След това е въпрос на сръчност и тъй като е доста сложно за обяснение, но лесно за изпълнение като се гледа стъпка по стъпка - просто вижте как се прави във видеото по-горе.

опаковане подаръци
Снимка: Thinkstock

И разбира се - финалните щрихи - сгънете като хармоника отгоре, продупчете дупка и вържете панделка от коноп за разкош.

За малки подаръци

Най-скъпите подаръци са в малки опаковки, нали знаете? Но ако нямате малка кутийка за колието, което сте подбрали, изненадващо една картонена основа от ролка тоалетна хартия може да ви свърши страхотна работа!

Сгънете я по този начин. После в двата края с върха на ножицата и чаша очертайте полукръг. Така ще можете да прегънете по-лесно. Украсете с малко хартия и панделка от коноп.

Обърнете внимание! Използвайте не едностранно, а двойно залепващо тиксо. Така никъде по опаковката няма да си лични несръчност. Освен това, ако нямате панделки или коноп под ръка, винаги можете да използвате излишно парче от хартията, с което да създадете красота.

Вземете един малък правоъгълник, прегънете на две, срежете лентички, като оставите в основата поне 1 см, за да не се разпокъсат, а после с ножица ги накъдрете. Навийте на руло и залепете този готин хартиен помпон с двойно залепващо тиксо.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти