Открий кое животно си според древния келтски хороскоп и какво значи това

гд
Снимка: iStock

Келтската животинска астрология изследва архетипите на различни животни тотеми, които дават ясна представа за характера на човека и мисията в живота му според датата на раждане.

Келтите, както и индианците, са акцентирали във вярванията си върху връзката между човешкия и животинския дух. Освен това те са известни със своите мистични тълкувания на живота и природата, защото са търсели в околната среда насоки и предсказания за своите действия.

келтски зодиак животно
Снимка: iStock

А в зависимост от периода, в който човек е роден, келтите са разработили система за определяне на специфични личностни черти. За разлика от нашия зодиак, в келтския животинските знаци са общо 13.

Проверете кое животно сте вие и какво значи това за вашата личност:

Елен: 24 декември – 20 януари

елен
Снимка: iStock

Келтският животински знак Елен може да постигне всичко, без да разчита на околните за това. Отличавате се като амбициозен и целеустремен човек. Вашата решителност привлича и вдъхновява околните. Общувате прямо и искрено и много държите и хората около вас да бъдат директни и надеждни.

Котка: 21 януари – 17 февруари

котка есен
Снимка: iStock

Келтската котка е силно интелектуално и интуитивно същество. Затова и много бързо научавате нови неща и непрестанно търсите нови знания. Умеете да предусещате бъдещето и опасностите, с които може да се сблъскате. Котешкият келтски знак е изявен наблюдател и слушател и поради това хората под този знак може да изглеждат отчуждени и мистериозни за околните.

Вижте останалите знаци от келтския животински зодиак в нашата галерия:

Какво разкрива келтският животински зодиак за характера ти

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти