Кое е вашето духовно животно според деня, в който сте родени

животно
Снимка: iStock

Връзката между животните и човека в духовен и енергиен план е изследвана от най-древни времена.

Тотемните животни са широко използвани от индианците, но много цивилизации преди тях споделят подобна концепция (древноегипетската, древногръцка и римската т.н.).

Освен това в древни времена "магическите" или "астрологичните" планети са били само седем. Откриването на Уран, Нептун и Плутон се случва много по-късно, въпреки че те са били предсказани от алхимиците.

животно
Снимка: iStock

Тъй като „планетите“ са били седем, древните са забелязали, че във времето има 7-дневен модел, като всеки ден излъчва различна енергия. Така те създават седмицата въз основа на тези седем различни „планетарни дни“.

Следователно всеки ден е зареден със силата на дадена планета. Тя пък се асоциира с някое божество от древногръцката митология и неговото свещено животно. Определяйки кое властва в деня на раждането ви, вие можете да използвате енергията и силата му в живота си, като си осигурите бижута, амулет, талисман или някакъв символ, свързан с него.

В галерията ще откриете как всеки ден от седмицата е бил и все още е свързан с едно архетипно свещено животно и какво означава това за родените в този ден:

Духовното ви животно според деня на раждане

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти