Защо всички полудяха по "вампирския" лифтинг?

Защо всички полудяха по "вампирския" лифтинг?
Снимка: Thinkstock

Д-р Катя Паскова

Звучи и зловещо, и шикозно. "Вампирският" лифтинг се оказа една от най-търсените процедури, особено в Холивуд.

Ким Кардашиян и Деми Мур са едни от най-отявлените почитателки на подмладяващия метод. А след тях и доста други звезди и обикновени хора започнаха да говорят все по-често за "вампирския" лифтинг.

Защо го наричат така?

"Вампирският" лифтинг е новото лице на антиейдж медицината, наричана още регенеративна медицина. В основата й стои подмладяване на лицето и тялото чрез използването на собствени продукти и клетки.

Поради тази причина в последно време все по-често се говори за  т. нар. плазмотерапия (Platelet Rich Plasma), позната със светското си име "вампирски" лифтинг.

Плазмотерапията е иновативен метод, при който се използва вашата собствена обогатена плазма. Тя може да бъде приложена самостоятелно или в комбинация с други методи. Това е напълно нов подход към хората, които търсят максимално естествен и безопасен начин за подмладяване.

Всички консумативи и материали за процедурата са строго индивидуални, стерилни и  фабрично приготвени.

Преди процедурата се взимат около 10 мл. кръв от пациента. Веднага след това кръвта, поставена в специална, стерилна епруветка с разделителен гел, се центрофугира при определени параметри.

Когато центрофугирането приключи, плазмата е разделена в 3 слоя. Използва се една от фракциите, при която в малък обем плазма има осем пъти по-висока концентрация на тромбоцитите от цялостната венозна кръв. Освен това се съдържат левкоцити и множество растежни фактори.

Полученият продукт се инжектира в средния или дълбокия слой на кожата.

Тромбоцитите съдържат много важни растежни фактори, които са отговорни за: тъканната регенерация и подмладяване; повишаване производството на колаген; стимулират миграцията, деленето и  диференцирането на клетките и произвеждането от тях на редица субстанции и ензими; растежен фактор, стимулиращ образуването на нови кръвоносни съдове за подобряване на микроциркулацията.

По този начин се постига едно цялостно ревитализиране и възстановяване на кожната текстура и тургора.

Могат да бъдат обработвани: околоочният контур, бузите и средната част на лицето, шията, долната част на лицето, гърбът на дланите, деколтето.

По принцип всички лица във възрастта между 30 и 80 години са подходящи за "вампирски" лифтинг (PRP терапия). Удобство е, че процедурата се изпълнява в амбулаторни условия, без да е необходима някаква специална подготовка.

Няма риск от заразяване с кръвнопреносими болести и алергични реакции, тъй като се използва кръвта на пациента. Важно е да се отбележи също, че ефектът на тази процедура е по-траен от досега познатите ни.

Резултатите започват да се виждат 3 седмици след първото третиране, като подобрението се развива постепенно в хода на следващите месеци.

Множеството проучвания до този момент са показали видимо намаляване на фините линии и бръчки, добра хидратация, подобрена здравина и еластичност на кожата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти