Защо се потим така обилно

Вече няма място за притеснение
Снимка: Thinkstock

За съжаление покрай предимно хубавите черти на лятото се прокрадват и някои доста отблъскващи ситуации, като например изпотяването. Разбира се, този анатомичен процес не е свързан само с високите температури навън, а ето и как да тушираме различните негови проявления.

След 12 през нощта
Алкохолът разширява кръвоносните съдове, а това води до загряване на тялото и отделянето на по-голямо количество пот. За да успокоите това състояние, пийте повече студена вода успоредно с алкохолните напитки, за да се разхладите по-лесно.

Неспокоен сън
Хормоналният дисбаланс, свързан с настъпването на менопаузата, а също и самият менструален цикъл могат да са причина за обилното потене по време на сън. Някои жени облекчават положението, като консумират повече соеви продукти. Ако проблемът е по-сериозен, се обърнете към лекар за съвет и евентуално медикаментозно лечение.

Аромат, който не ни сближава с околните
Понякога само дезодорантът и взимането на душ не са достатъчни мерки, за да премахнем неприятната миризма под мишниците. Ефикасно средство в случая се оказва третирането на тази зона с почистващ лосион за лице, в който обаче трябва да се съдържа бензоил пероксид, унищожаващ бактерията, причиняваща зловонния аромат при изпотяване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти