Защо гардеробът ни е пълен

Неразделно приятелство
Снимка: Getty/Guliver

Британците са царе на всевъзможни проучвания, но следващото нямаше как да не намери място на страниците ни, защото обхваща женската аудитория и едни от най-верните й "приятели" в радост и тъга – дрехите.

Всъщност почти две трети от жителките на Острова пазят редица облекла, които са им омалели с надеждата, че един ден те отново ще успеят да се поберат в тях.

Жените постоянно са обвинявани, че няма какво да облекат, въпреки че гардеробът им трудно би могъл да се затвори от наплива на дрехи в него. Всъщност, обаче, повечето от тези тоалети във времето стават негодни за употреба поради качването на някой и друг килограм.

Ето и Топ 3 на дрехите, с които жените най-трудно биха се разделили.

1. Джинси – 36% от дамите не биха ги изхвърлили, дори и да могат да ги нахлузят само до коленете.

2. Сака и блузи – почти две трети от представителките на нежния пол ги трупат с години в гардероба си, а колко от тях им влизат в употреба е друг въпрос.

3. Поли – 23% ги пазят като окото си независимо, че отдавна не могат да ги закопчаят.

Някои от анкетираните жени са споделили, че съхраняват дрехите си, защото са дали солидна сума пари за тях и изхвърлянето им "просто ей така" никак не стои като опция, а има и такива, които умишлено си купуват по-малък размер, представяйки си, че това ще ги амбицира да отслабнат. Малка част пък държат своите облекла вкъщи единствено от сантиментални чувства.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти