За кожата, която обичаме

Идва лято и кожата изисква специално внимание
Снимка: Thinkstock

Къде се крие ключът към красивата кожа? В лосионите, в правилната и редовна ексфолиация, в пазенето от слънце?

Хубавата кожа, не само на лицето, но и на цялото тяло, зависи от правилната и комплексна грижа. Не може да разчитате само на солариума за равния тен или на усърдното търкане с гъба под душа.

Предлагаме ви няколко съвета, които могат да ви помогнат да подобрите здравословното състояние на кожата си, както и да я направите по-красива и сияеща.

На първо място разбира се, е хидратацията. Не е достатъчно само да пиете по много вода. Има много други начини за хидратиране на организма, за които вече сме ви писали.

Все пак, не трябва да игнорирате водата, но просто не може да разчитате само на нея, за да бъде кожата ви здрава, еластична и красива.

Добре е да намалите захарта. Не става въпрос да се откажете изцяло от сладкото, но замислете се дали не консумирате прекалено много. Злоупотребата със захар може да доведе до поява на пъпки по кожата.

Приемайте омега-3 мастни киселини. Ако по-мазни риби като сьомга и риба тон, не присъства всяка седмица в менюто ви, то тогава приемайте омега-3 като хранителна добавка.

Тези мастни киселини помагат на целия организъм, а що се отнася до кожата – ще подобрят еластичността и здравината й.

Освен омега-3, трябва редовно да приемате и витамин С. Именно той се грижи за възстановяването на клетките и се бори срещу петната по кожата.

Другото, с което може да помогнете на кожата си, е да си взимате по-хладни душове. Всички знаят, че е добре човек да се облива с по-хладка вода след като се е изкъпал, за да подобри еластичността на кожата си.

Но може да пробвате като цяло да се къпете с не особено гореща вода. Това ще подобри кръвообращението, ще направи кожата по-еластична и тонизирана.

Не прекалявайте със солариума, нито пък с директното излагане на слънчева светлина. Лятото задължително ползвайте слънцезащитен лосион.

Ексфолийрайте кожата си редовно и я мажете с крем, независимо дали е суха или по-мазна. На пазара се предлагат достатъчно разнообразни и ефективни продукти за всеки тип кожа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти