Вълшебните ползи от свещеното масло от ший

То се използва от хилядолетия, като древните хора са го употребявали за най-различни разкрасителни процедури. Добива се от дървото Mangifolia, което расте в западноафриканската савана и името му означава "живот" и се смята за свещено.

Освен в помощ за поддържане на външния вид, то е много полезно и за кожни проблеми и белези. Става дума за маслото от ший – богато на витамини А и Е, на мастни киселини и растителни стероли, ший е сред най-полезните природни масла.

Лекува сухата кожа

Ако кожата ви е суха, наред с пиенето на много течности, започнете да я мажете с масло от ший. Любопитен факт е, че естествените овлажнители, които се съдържат в него,са сходни с тези, които нашите мастни жлези произвеждат.

Успокоява възпалена кожа

Маслото от ший има невероятни антибактериални и противоалергични свойства заради някои противовъзпалителни агенти, включително канелена киселина. Ако кожата ви е раздразнена, ако сте изгорели от слънцето, ако сте се опарили на котлон или друг горещ предмет, мажете през няколко часа възпаленото място с маслото и ще усетите много бързо облекчението.

Помощник срещу стрии

Подобно на кокосовото и какаовото масло, маслото от ший също се счита за неизменен помощник в борбата срещу стриите, защото прави кожата по-мека и еластична, стимулирайки синтеза на колаген,  Ший прави кожата по-нежна, мека и еластична като стимулира синтеза на колаген. Изобилието от витамини и лечебни вещества прави увредения участък да изглежда по-гладък и обновен.

Бори бръчките

Някои учени твърдят, че прилагането на масло от ший в продължение на няколко месеца намалява осезаемо риска от ранна поява на бръчки. Според проучванията, ефектът от чудотворното масло започва да се усеща още след 4-та до 6-та седмица от употребата му. Аз имам леки мимически бръчици от усмивки и изненадване и реших да опитам дали ще има ефект, като обещавам да споделя с вас резултатите след месец два в инстаграм и фейсбук.

Снимка: Thinkstock

Отървете се от ухапвания от насекоми

Заради противовъзпалителните си качества, маслото от ший отблъсква ефикасно насекомите и предпазва от сърбеж и зачервявания, особено след ухапвания от комари.

Помага при загрубяла кожа

Много хора страдат от загрубяла кожа в областта на лакти, колена, петички, особено в летните месеци, когато ходим предимно с боси крака. Мажете проблемните зони с масло от ший вече преди лягане, на крачетата обувайте памучни чорапки и ще усетите мекота още на следващата сутрин.

А ето едно приложение на маслото не само за жените, но и за мъжете. Ако понякога при бръснене кожата ви се изсушава много, мажете се с маслото. То попива много бързо, дълбоко и подхранва кожата.

Снимка: Thinkstock

За бляскава коса

Със сигурност сте попаднали на много шампоани, балсами и маски за коса с масло от ший. То е ценно за здравата ни и жива коса, защото запечатва влагата в косъма и спомага за красивото подреждане на къдриците и за това косата ни да не изпръхва. Освен това подхранва скалпа и намалява доказано пърхота. Разтопете на водна баня 1 с.л. масло от ший и прибавете към балсама си, след което отмивайте косата нормално.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти