Кога гримът трябва да се подмени

Вече съм като нова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рано или късно всичко в този наш живот се износва и губи част от своята функционалност. А ако говорим за разкрасяващите ни средства като грима, трябва да сме много прецизни, защото изтеклият му срок на годност може да стане пръв неприятел на кожата ни и сериозно да я инфектира. Така че нека най-накрая да разберем колко е оптималното времетраене на различните видове макияж.

Червила и гланцове
Трайността им е между 18 и 24 месеца. Проверявайте за изменения в техния цвят и вкус. Ако тези показатели са променени, директно запратете флакона в кошчето за боклук.

Моливи за очи и устни
Издържат не повече от две години. Задължително подостряйте молива на всеки две седмици, за да запазите свежия и чист вид на продукта.

Фон дьо тен
Това замаскиращо дефектите на лицето ни средство не бива да се задържа над шест месеца в чантичката ви за грим, ако го ползвате всекидневно. Ще познаете, че годността му е извън борда, ако неговият цвят започне да се променя и на повърхността на тубата или шишенцето се отдели мазен слой, различаващ се от останалата консистенция на фон дьо тена.

Спирала и очна линия
Издържат не повече от шест месеца, а ако ги ползвате непрекъснато, може и да сдадат багажа още по-рано. Имайте предвид, че влажната среда във вътрешността на флаконите е идеална среда за развитието на бактерии.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти