Вода в косите, лято в очите: мокрият ефект, който завладя подиума и червения килим

коса мокър ефект
Снимка: Getty

Излизането навън с мокра коса не е никак препоръчително – не само вратът и дрехите ти ще бъдат намокрени, но ако се осмелиш да се покажеш в този вид през зимата, най-вероятно ще си причиниш цъфтеж. Това се дължи на фоликулите, които се разширяват и замръзват, губят от еластичността си и стават по-трудни за стилизиране.

Ако искаш да постигнеш мокрия ефект, забелязван често по котешката пътека и червения килим, добрата новина е, че не е нужно да мокриш косата си над мивката, а след това да се опитваш да запазиш влажността. Най-умният начин да го направиш е, като създадеш илюзията за мокра коса.

Звездният стилист Марк Мена уверява, че за тази визия ти е необходима съвсем малко вода, а основната ѝ цел е да разпространи стилизиращият продукт по косата. Затова и препоръката му е да впръснеш малко от течността с помощта на пулверизатор, като добавиш стилизанти за постигане на желаната текстура и блясък – брилянтин, гелове без наличие на алкохолни съставки, текстуриращи кремове и спрейове.

Ако кичурите ти са по-фини, Мена съветва да започнеш с издухване на косата, за да ѝ дадеш първоначален обем. След това я намокри с вода и нанеси гел в корените. Разреши до връхчетата, а ако искаш косата ти да изглежда пригладена, изравни върха на главата и отстрани с четка с мек косъм.

В случай, че кичурите ти са къдрави или чупливи, започни със стилизирането им още щом са влажни след баня и нанеси стилизиращия продукт от корените до върха. Ако започваш с третирането, когато косата е суха, вместо гел за постигането на мокрия ефект използвай масло в спрей бутилка.

И понеже усвояването на тенденциите е по-лесно с малко вдъхновяващи примери, разгледай галерията ни със звездни визии >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти