Вечна черна класика

Черният цвят е вечно олицетворение на стил и елегантност
Снимка: Dior

Кристина Гочева

Въпреки че подчертаването на очите с черен цвят (най-често въглен, пепел или сажди) рисува първообраза на съвременния грим по лицето на цивилизацията още по времето на Клеопатра, черното извървява дълъг път - от символ на траур до светлината на прожекторите.

Реабилитирането му и превръщането във вечно олицетворение на елегантност се случва през 1926 г., когато мадмоазел Шанел подарява на света гениалната си малка черна рокля, а по-късно, през 60-те години на 20-ти век, Ив Сен Лоран създава Le Smoking - първия дамски костюм тип смокинг. 

Броени дни преди премиерата на жизнеутвърждаващата сила на пролетните грим колекции фаталната сила на черната гама не слиза от актуалната сцена на макиажа.

Тя отдавна се е превърнала в културен феномен, подхранван допълнително от модерния момент на тенденции като готика и рокендрол естетиката.

Ново поколение сенки карат очите да говорят безмълвния език на красотата посредством матови или блестящи нюанси с дълбоки черни пигменти.

Очната линия не напуска колекциите на водещите визажисти и е истински зов за завръщане към класиката на 60-те.

Новата ѝ интерпретация в грима оставя своя черен автограф върху клепача лесно и прецизно.

Спиралата за очи е сред любимите продукти за макиаж на дамите.

Най-новите попълнения удължават миглите, добавят категоричен обем и неподозиран наситен цвят за интригуващ поглед и драматична визия. 

Като контрапункт на ярките, неонови цветове тенденциите в маникюра претворяват и нюанси в тъмна гама от лакове, допълващи усещането за елегантност до върха на пръстите.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент