Уморена визия заради неправилен грим

Уморена визия заради неправилен грим
Снимка: Thinkstock

"Мила, изглеждаш много изморена! Всичко наред ли е?"

Със сигурност това не е най-приятното нещо, което можем да чуем от приятел или загрижен колега на работното ни място.

Още повече, ако действително умората не е състояние на тялото и духа ни, а на грешки, които сме допуснали при традиционното нанасяне на грим.

Ето защо водещите експерти по грим дават 5 ценни съвета, които ще ни помогнат да не допускаме да изглеждаме неотпочинали, особено ако това не е така.

Вижте кои са малките хитрини, които ще съживят и озарят лицето ви:

Грешка 1: Не хидратираме кожата си преди грим

И най-хубавата кожа, ако не е добре овлажнена предварително, би изглеждала изморена, суха и унила.

Затова известно време преди нанасянето на грима, е добре да нанесем хидратиращ продукт за лице, желателно със слънцезащитен фактор (минимум 15 SPF), дори и да няма слънце навън.

Няма по-добра повърхност за перфектен макиаж от една адекватно поддържана кожа - еластична, овлажнена и мека.

Грешка 2: Неправилно нанасяне на фон дьо тен 

Носенето на твърде много фон дьо тен, както добре знаем, не е играе положителна роля за прикриването на несъвършенствата по лицето ни. Напротив - в големи количества върху кожата текстурата разобличава още повече всички наши мимически бръчици.

Проблем е и точният цвят на козметичния продукт - ако той не съвпада с нашия собствен тен, то колкото и равномерно да го нанасяме, резултатът няма да бъде така удовлетворяващ, както очакваме.

Грешка 3: Забравяме да си сложим руж

Кожа, покрита единствено с фон дьо тен, изглежда скучна и вяла. Дори и да нанесете сенки за очи, това няма да промени странния контраст между тона на лицето и тона по клепачите ни. 

Ружът в подходящ нюанс прави кожата ни да изглежда по-здрава, озарена и свежа. И най-важното - отпочинала.

Грешка 4: Прекалена очна линия

Ако нанасяте прекалено много очна линия, е възможно очите да изглеждат по-малки, уморени и подпухнали. Нека поставянето на очна линия наистина става прецизно и е е съвсем деликатно - само в зоната на клепача, непосредствено над миглите.

Един съвет - нанасяйте молив в светъл цвят в долната част на окото, за да може погледът ви да бъде още по-магнетичен и лишен от всякакво съмнение за умора.

Грешка 5: Не се освежаваме цял ден

Всички знаем, че и най-съвършеният грим може да претърпи крах, ако не се грижим адекватно за него през деня. Би било лудост да си мислим, че лицето ни може да издържи с перфектен макиаж от сутринта до вечерта, без да се освежим поне веднъж.

Затова подходяща идея е през 1,5-2 часа да правим справка за визията си с помощта на джобно огледало, за да подсилим червилото и веждите, да добавим коректор, да коригираме сенките за очи, които вече са започнали леко да избледняват. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти