Новата колекция на Жан-Пол Готие е вдъхновена от Ейми Уайнхаус

Ярките тонове присъстваха в цялата своя палитра
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един от най-авангардните световни моделиери Жан-Пол Готие показа новата си колекция по време на Седмицата на висшата мода в Париж. 59-годишният дизайнер и този път не остана верен на общоприетите норми и показа модели, вдъхновени от визията на вече покойната британска изпълнителка Ейми Уайнхаус, която почина в дома си през юли миналата година след злоупотреба с алкохол.

Манекените дефилираха под музиката на талантливата певица, а всички те бяха стилизирани в обемни кокове, които през годините останаха запазена марка в прическата на Ейми. Сред облеклата доминираха прави поли и рокли с корсети в искрящи цветове. За още по-голяма идентичност с образа на Уайнхаус някои от моделите пушеха цигара, докато се разхождаха по червената пътека.

Така или иначе краткият 27-годишен живот на Ейми бе изтакан от противоречия, които не подминаваха и нейния стил на обличане. Едни го смятаха за неугледен, други като самият Карл Лагерфелд коментираха, че усета й за мода е неподправен, защото никога не е копирала визията на някой друг, а е създала собствен външен облик. В ревюто на Готие не бяха пренебрегнати и десените на точки, а също и три четвърти панталоните, които изпълнителката на Rehab приживе обичаше да носи.

Един от първите модели, открили шоуто, бе и сърбинът Андрей Пежич, чиято андрогинна визия го прави един от най-търсените в момента манекени както за мъжки, така и за дамски ревюта и фотосесии. Сред гостите в публиката пък се забелязваха кралицата на бурлеската Дита фон Тийз и певицата Бет Дито.

Още снимки от Седмицата на висшата мода в Париж може да видите тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти