Свежест за лицето

Свежест за лицето
Снимка: Thinkstock

Освен, че е много вкусен плод със специфичен вкус, къпината е често използвана помада в народната козметика.

Тя е добре позната като средство, което освежава кожата на лицето, способна е да премахне сивия оттенък, както и стареещите клетки, възвръщайки сияещия му вид.

От Kozmetikata.com ни дават няколко предложения как да използваме ценните качества и съставки на къпината, за да бъдем по-красиви. 

Къпините могат да се отразят повече от чудесно върху кожата на лицето в зависимост от нейния тип и резултата, който желаете да постигнете с маската.

За здрав матов оттенък на лицето
Смелете шепа листа от къпина, попарете ги с неголямо количество подварена вода, поставете между слоевете марля и поставете на лицето за 15-20 мин. Не е нужно после да се измива.

Освежаваща маска
Намачкайте 2 с.л. къпинови плодчета и добавете същото количество сметана, за да се получи сметанообразна маса. Наложете на лицето за 10-15 минути. Почистете маската с тампон, напоен в топла запарка от зелен чай, после измийте с хладка вода.


Маска за лице и шия
Възрастната и отпусната кожа добре се повлиява от къпинов сок и мляко в съотношение 1:1. За мазна кожа към комбинацията добавете неразреден чист сок, за суха – смесен сок с подварена вода.

Маска за мазна кожа на лицето
Свежи плодчета от къпина се разбиват на пюре, добавя се ½ чаена лъжица мед и 2-4 капки лимонов сок. Нанесете върху кожата за 10-15 минути. След това маската се измива с вода със стайна температура. Маската от еднородно къпиново пюре почиства кожата на лицето и свива порите.

За да премахване на умората
Смесите 1:1 сок от къпина с минерална вода и да натривате лицето сутрин и вечер.

За подхранване на кожата на лицето
Намажете кожата с овлажняващ крем и наложете на лицето смлени листа от къпина за 15 минути. След това измийте с гореща вода.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти