Сметанова маска за ръце

Сметанова маска за ръце
Снимка: Thinkstock

Ръцете са продължението на лицето. На пръв поглед това твърдение изглежда твърде забавно. Но е факт, че добре поддържаните ръце и маникюр са признак на женственост.

Препоръчително е дамите да се грижат за ръцете си със същото внимание, което отделят на лицето. 

Когато пазарувате в супермаркета, не забравяйте да вземете кутийка сметана с 20 % масленост. Тя е подходяща не само за приготвянето на кулинарни чудеса, но и за провежданетона козметични процедури. Това разкриват от Kozmetikata.com.

Ако вкъщи нямате домакинско фолио, включете и него в списъка с покупки, то също е необходимо. Когато се приберете у дома, може да пристъпите към процедурата с приятното название сметаново обвиване.

*В сметаната предварително се добавят няколко капки масло за кутикулите с витамини А и Е, после добре се разбива (за тази цел може да се използва и миксер) – така се получава сметанов крем. 

*Кремът се нанася на дланите до китките, а още по-добре ако стигнете и до лактите

*Лек масаж – приятен етап от процедурата, кожата се масажира от края на пръстите към основата на китките, а после към свивката на лактите

*После ръцете се увиват с фолио, отгоре се поставят хавлиени ръкавели или се увиват обикновени хавлиени кърпи.

*След 10-15 минути фолиото и кърпите се свалят, за това време сметановия крем трябва напълно да е попил в кожата.

Сметановото обвиване е препоръчително да се прави веднъж седмично, като самостоятелна процедура, а може и да се съчетае с маникюр. Млечната масленост бързо попива в кожата, като я прави гъвкава и свежа. Съдържащите се в сметаната белтъчини, калций, ферменти, киселини и минерали влияят благоприятно на кожата на ръцете.

Солена ваничка
Поддържана кожа и разслояващи се нокти е недопустимо съчетание. Ако ноктите са станали чупливи, е необходимо да се заздравят. Най-лесният и ефективен способ е солената ваничка, приготвена с морска сол. 

*Краищата на пръстите се отпускат в по-рано подготвен разтвор от вода и морска сол

*Ръцете се държат в топлата ваничка в продължение на 15 минути

*Кожата около ноктите се намазва с подхранващ крем или масло за кутикули – това е заключителния етап на процедурата

Ваничките за ръце се препоръчват на всички жени. Съществуват множество лесни рецепти – с билки, етерични масла и други. Ако си правите маникюра у дома, то погрижете се и за ръцете. Ваничките подобряват кръвообращението, правят ръцете гладки, нежни и меки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти