Да погледнем света през други очи

С тези рамки ти е по-добре
Снимка: netinfo

Християн Немски

В XXI век няма нищо по-приятно от това да си изберем диоптрични рамки или слънчеви очила като се има предвид как дизайнерите и лидерите в оптичния сектор се надпреварват да ни заливат с всевъзможни модели и цветови композиции. Началото на есента е и подходящото време да се стрелнете из оптиките, защото почти навсякъде властват намаления, които са в доста щадящи бюджета граници. Така че, ако искате да се похвалите с маркови очила на прилични цени, то сега е моментът да се сдобиете с този ценен аксесоар.

Лицето ни издава
Вземете под сериозно внимание формата на вашето лице преди да си купите очила. Защото тя трябва да е съобразена и с дизайна на рамките, за да не станат сконфузени визуални разминавания. Затова, ако физиономията ви е по-закръглена, квадратните модели няма да ви стоят особено адекватно, както и ако сте по-изсечени в лицевата област не се спирайте на прекалено овални разновидности. Сортирайте мнения и с продавач-консултантите в съответния магазин, за да вземете най-правилното решение.

Да не се боим от разнообразието
Задължително пробвайте повече модели (без да се притеснявате, че ще изнервите продавача), за да поглезите сетивата си и да направите най-точната съпоставка и преценка за модела, който ще ви пасне по неповторим начин.

Размерът има значение
Тук властва законът ''подобни при подобни''. Поради тази причина малките лица не е добре да се закриват с по-големи и обемни очила, както и противоположният вариант изключващ по-едра лицева конструкция и миниатюрни рамки.
Все пак не изпадайте в крайности, и ако някой дизайн ви се нрави до припадък просто си го купете и толкоз. Не подценявайте и останалата част от вашето тяло, защото може да ви се струва странно, но и това оказва влияние при носенето на очила на същия принцип, както е и при лицето ви.

Подсилете ефекта
Хубавото при очилата е, че освен да ни пазят от жаркото слънце и да избистрят погледа ни, могат да скрият умело някои наши недостатъци, а също и да подчертаят природните ни преимущества. Ако сте от графата на синеоките, подсилете цвета на очите с рамки в същата тоналност или такава, която ще контрастира, за да изпъкне още повече баграта на окото. С носенето на очила може леко да се скъси дължината на носа, което си е полезен трик за не малко хора, при които този издължен профил се е превърнал в комплекс.

Изтекъл срок на годност
Най-важно е да подберете модел, който ви отива, а не такъв принадлежащ към последната модна тенденция. Затова дори и рамката да не е сред най-актуалните предложения според законите на суетата, този факт е най-безобидното нещо, което трябва да ви интересува.

Намигни ми
Преценете дължината на миглите си, за да не ги превърнете в чистачки на стъклата на очилата си при всяко тяхно пърхане. Затова съобразете и този особеност.

Сигурността е най-важна
Купувайте само качествени продукти, що се отнася до здравето на вашите очи. Защото спестеният лев сега ще ви излезе солено след време, ако не внимавате какво и откъде пазарувате.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти