С цветовете на русалка

С цветовете на русалка
Снимка: Thinkstock

Слънце, море и плаж. Тези летни съкровища са истинско вдъхновение за по-смели цветови комбинации в макиажа.

Бронзови, златни и тюркоазеносини цветове върху добре хидратирана потъмняла кожа и съчетани с неутрален нюанс червило или смел коралов отблясък – това е днешното ни предложение за бляскава и по-различна грим визия.

Цветовете са толкова богати, наситени и нестандартни, че се комбинират преспокойно с една памучна и ефирна бяла рокля или пък с удобен топ, къси дънкови панталонки и кафяви кожени сандали.

В добавка препоръчваме да комбинирате тюркоазения екзотичен цвят с бижута в тази гама, или пък със свеж и закачлив маникюр в златни и сини преливки.

Как да си направите този грим, вижте в прости стъпки:

За летните горещини едно от най-добрите решения за хидратация и намаляване омазняването на кожата през деня и вечер е основата за грим с матиращ ефект.

Следващата стъпка е да поставим фон дьо тен с лека текстура и матов завършек. Ако сме с прибрана коса (често най-практичната и удобна прическа в топлото време), много добре трябва да прелеем продукта в бебешките коси, около ушите и по шията, за да не изглежда като маска лицето ни.

С помощта на коректор изсветляваме централната част на лицето и запълваме веждите, както ни е най-удобно – с матови сенки, с молив за вежди или пък с гелообразен продукт.

Лесен трик да отворим погледа и цветовете на сенките да изпъкнат още повече е като поставим перлен бял молив вътре в окото и по клепачите.

След това с 2 тона по-тъмни матови сенки в телесната гама оформяме извивката на клепача, а бронзов цвят поставяме по цялата дължина – от външния до вътрешния край и само в извивката. Така погледът ще стане по-дълбок, но ще има и характер в цвят.

Още повече потъмняваме външния ъгъл на окото и с прецизна четка поставяме тъмни кафяви сенки по външната една трета от долния клепач. Внимателно свързваме цвета.

За блясък, нанасяме златни сенки в централната част на клепача, до сгъвката, а за цвят – топваме четката в тюркоазено син цвят и запълваме вътрешния ъгъл на окото и останалите две трети във вътрешната част на долния клепач.

Разбира се, отделяме необходимото време цветовете да се преливат, а не да стоят като отрязани.

За да опушим окото, поставяме черни сенки с прецизни движения в близост до горните мигли и завършваме с няколко слоя спирала.

За лицето – контурираме съвсем леко и комбинираме бронза по клепача с бронз по скулите.

Не пропускаме и блясъка, като една разкошна идея за лятото е да го прелеем към тялото – поставяме малко по рамото, ключицата и деколтето за още по-сияйна кожа.

Този грим се съчетава перфектно както с неутрално nude червило, така и със свеж коралов нюанс, който подхожда както на дами с летен загар, така и на момичета с по-светла кожа.

А ето и как се постига подобна визия в стъпки и с още обяснения във видео в най-големия сайт за видеосподеляне в България – Vbox7.com, на журналиста и начинаещ влогър Наталия Такова-Мазгарева (natalismakeup):

Четете още:

Неустоима по време на ваканция
Този сезон Ориентът е на мода
Хитът за лято 2015 – естествената красота
Нов моден тренд: Палми и коктейли
Как сами да моделираме лицето си

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти