Рецепти против бръчки

Рецепти против бръчки
Снимка: Thinkstock

Не трябва да чакате да забележите първите сериозни и дълбоки бръчки по лицето си, за да предприемете мерки.

Ще ви предложим, споделени от Kozmetikata.com, няколко рецепти за направата на лесни маски в домашни условия, които ще поддържат еластичността на кожата и ще действат против първите прояви на отминаващото време.

В същото време тези маски са изцяло от натурални съставки, които се намират в кухнята ви, така че няма да се притеснявате от излишна химия.

Маска против бръчки за суха кожа с лифтинг ефект
Настържете или смелете в блендер 2 с.л. сърцевина от алое, добавете един жълтък и 1 с.л. мед и допълнете с 3 с.л. сухо мляко. Разбъркайте добре всичко до получаването на еднородна смес. Сложете я на лицето за 20 минути, а след това изплакнете с топла вода.

Стандартна маска против бръчки
Отделете жълтъка на едно яйце и добавете към него една чаена лъжичка глицерин и 1 ч.л. мед, разбийте белтък и добавете овесените ядки. Разбъркайте докато се получи еднородна смес. Почистете кожата с лосион и нанесете на лицето получената смес за 20 минути. После отмийте с топла вода.

Подхранваща изглаждаща маска
В изцеден сок от алое добавете от крем за лице и ги смесете със зехтин. Леко нанесете с нежни потупващи движения. Задръжте маската за 20-25 минути, след което свалете с мека кърпа.

Обикновена изглаждаща маска
Смесете 2 с.л. цвят от лайка, 1 с.л. градински чай и 2 с.л. лавандула. Залейте малко от сместа с вряла вода до образуването на каша. Завийте с кърпа и оставате за половин час. Накиснатите билки внимателно наложете на лицето, като избягвате клепачите и покрийте с топла хартиена салфетка за 20 минути. След това измийте с топла вода.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти