Потъмняването на косата

Правилна съгласуваност между грима и цвета на косата
Снимка: Thinkstock

Смяната на цвета на косата е може би най-често срещаната и лесно достъпна промяна, която жените си позволяват, за да разнообразят своята визия.

Много често обаче дамите пропускат една малка подробност, че по-тъмният или светъл нюанс на косата изисква и съгласувано нанасяне на макияжа. Затова решението за смяна на тона на косата, трябва да бъде премислено и по отношение на грима.

* Ако косата ви е по-светла, може да си позволите по-ярки цветове за сенките на очи, но минутата, в която я потъмните, е добре да се придържате към по-натуралните нюанси в грима за областта на очите (снимка 1).

* Тъмната коса обаче търпи и по-наситено червило. Яркочервените устни или тези с цвят на тъмна череша са доста подходящ избор, мили дами (снимка 2).

* Прекалено бледата кожа и потъмнените коси създават силен контраст, който не винаги е сполучлива гледка. Така че бронзиращите пудра, перли и фон дьо тен са една по-сигурна опция в този случай (снимка 3).

* Няма нужда излишно да подчертавате и потъмнявате веждите си, ако сте с по-тъмна коса. Затова по-топлите нюанси на кафявото при молива за вежди биха били по-удачният вариант (снимка 4).

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент