Полезни модни съвети

Полезни модни съвети
Снимка: Thinkstock

Да се обличаш добре и успешно да съчетаваш дрехи и аксесоари е истинско изкуство, а може да се определи и като дарба.

Трудно можеш да се научиш на стил, ако не притежаваш такъв.

И все пак, независимо дали се чувствате абсолютно уверени в модните си разбирания или не, от Thedailymuse имат няколко съвета как по-лесно може да имате винаги красива и стилна визия.

Като начало, не забравяйте правилото за трите цвята, то ненапразно се е наложило и толкова дълго време бива спазвано.

Кейт Мидълтън рядко може да бъде видяна с повече от три цвята по себе си и неслучайно е приемана като модна икона от жените по целия свят.

Цветовете на дрехите и аксесоарите ви трябва да са в еднаква гама или нюанс. Що се отнася до различните животински или цветни принтове, то тях комбинирайте с подходящ наситен цвят и в никакъв случай не с други десени (например – пола на цветя и риза в зеброви шарки и т.н.).

Избирайте класиката пред модния писък, или казано иначе – старайте се да купувате дрехи и аксесоари, за които знаете, че ще може да сложите и другия сезон, а не такива, които ще бъдат тотално неактуални след три месеца.

Не робувайте на марки, нито на цени. Важно е дали вие харесвате дрехата, дали си пасва с останалите неща от гардероба ви и дали ви става, а не колко струва или от кой магазин сте я купили.

В магазините за втора употреба могат да се намерят също толкова добри неща, както и в останалите и обратното – това, че давате половината си заплата за рокля от магазин в центъра на града, не прави роклята задължително стилна, нито пък ще я накара да стои по-добре върху тялото ви.

Не се притеснявайте да изхвърлите от гардероба си нещо, което не сте носили два поредни сезона. Само защото още не се е разпокъсало, не означава, че вие ще го сложите отново.

Подарете го на някоя позната, която би се зарадвала, оставете го до кофата за боклук или го направете на парцали за пода, изборът е ваш, само не се затрупвайте с излишни дрехи, обувки и аксесоари, които да заемат излишно място.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти