Полезна или не е бирата

Най-добре я използвайте по предназначение
Снимка: Getty/Guliver

Всеки, който се интересува от домашни разкрасителни маски и мазила няма как дa не е подочул, че бирата оказва благоприятен ефект не само върху настроението, но и върху здравия вид на косата.

Затова решихме да дадем леко пояснение по темата, за да поставим полезността й по този параграф под сериозен въпрос.

Бирата съдържа протеини, които подсилват структурата на косъма
Наистина в нея има наличие на растителни протеини, но тяхната химична обработка не ги прави полезни за косата и в крайна сметка те не могат да проникнат и да се усвоят като ценни съставки от косъма.

Леката киселинност на бирата ще направи косата ви бляскава и ще спре лющенето на скалпа
Киселата среда в тази слабо алкохолна напитка се дължи на освобождаването на въглероден диоксид. Това обаче няма връзка и не би могло да спре лющенето на мъртвите кожни клетки от скалпа. Този проблем възниква заради по-малкото отделяне на мазнини от кожата на главата, което я прави суха и на люспи.

Хмелът има стягащо действие
Доказано е, че хмелът има стягащ ефект върху кожата и в частност скалпа, но при бирата той е в много ниска концентрация, за да даде реални резултати.

Така че ви съветваме да се придържате към проверените и изпитани разхладителни функции на това питие, любимо на масовия вкус, а не се надявайте на козметични чудеса, постигнати със средствата на бирата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти