По-добрият грим за бала или как да спестим една маса пари

Абитуриентските балове наближават, а с тях ескалира и напрежението по шеметните приготовления за визията на момичетата.

Ако вече имате рокля, обувки и чантичка за бала, но не сте се сигурни какво ще правите с грима си, предлагаме ви да заложите на класически форми и неутрални цветове, за да сте сигурни, че когато гледате снимките си след 15-20 години няма да се изненадвате и избухвате в неловък смях.

В новото си видео Натали дава точно такава идея за абитуриентски грим – красиви и ненатрапчиви цветове, леки текстури за младежката кожа, елегантен завършек с черна очна линия и нежни розови нюанси по устните.

Как да си направим този грим, вижте:

За да издържи гримът ни за максимално дълго време, нанасяме първо основа за грим с матов ефект, която едновременно хидратира кожата, изравнява пори и несъвършенства, но и няма да позволи на макиажа ни да се омазни и развали с течение на времето и танците до късно вечер.

Поставяме и малко балсам за устни, който да ги подхрани, а ако искате да разберете как да ги омекотите с домашни ексфолианти за устни от предната вечер, вижте тук!

Време е за фон дьо тена. Изберете фон дьо тен със средна покривност – вашата кожа е толкова млада и красива, че няма нужда гримът да бъде като изкуствена маска с тежки и плътни продукти. За да е по-издръжлив, навлажнете бюти блендера си с фиксатор за грим и разнесете добре по цялото лице, около косата и под челюстта към деколтето.

След това, ако имате тъмни кръгове под очите, прикрийте ги с коректор с розов подтон. Изсветлете централната част на лицето с 1-2 тона по-светъл коректор, а пъпчиците прикрийте със същия цвят покривен коректор, какъвто е цветът на кожата.

Фиксирайте Т-зоната – чело, нос, брадичка с полупрозрачна пудра, за да си гарантирате, че лицето няма да лъщи излишно при снимките на бала.

Време е за веждите – срешете добре с гребенче и запълнете празните пространства. След това отново срешете, за да отнемете от излишния продукт. Фиксирайте по-буйните косъмчета с гел за вежди.

По клепачът нанесете основа за сенки, която ще прикрие веничките, но и ще накара цветовете да се задържат за по-дълго време и да изпъкнат добре.

Топнете пухкава четка в 1-2 тона по-тъмен от цвета на кожата ви матов цвят и дефинирайте клепача.

След това поставете малко цвят като със същата четка топнете в бронзов нюанс. Поставете в същата зона – в сгъвката на клепача, а остатъкът прелейте по долния клепач.

След това навлажнете плоска четка с фиксатор за грим и топнете в нежно бледо розово.

Навлажнявайки четката, розовият цвят ще изпъкне още повече. Запълнете горния клепач до сгъвката. И отново прелейте всички цветове добре.

Време е за опушената очна линия. С черен молив и леки движения изрисувайте очна линия по горния клепач. Дебелината ѝ е изцяло по ваш вкус, както и дължината.

След това с прецизна четка топнете в матови черни сенки и опушете очната линия. Така едновременно ще е опушена, но и черният молив ще издържи за дълго време, след като сте го фиксирали с прахообразни сенки.

Поставете няколко слоя спирала по горните мигли.

Време е и за изкуствените мигли, които са съвсем по ваш избор. Ако ще поставяте такива, съветвам ви основата им да не е плътна черна линия, а да е тънка и прозрачна – така миглите ще изглеждат много по-естествено и ненатрапчиво. Отделете необходимото време да ги поставите добре.

След това навлажнете с фиксатора за грим тънка четчица и топнете в хайлайтър в цвят шампанско.

Поставете съвсем малко в централната част на горния клепач, както и във вътрешното ъгълче на окото. Така погледът ще е свеж и закачлив.

Време е за съвсем леко контуриране.

Не прекалявайте с продукта, поставете съвсем малко тъмна матова пудра под скулата, в основата на челото, една мъничка сянка точно под ноздрите и прелейте много добре.

После поставете малко руж в нежно розово.

Ето и един трик – ако искате нослето ви да изглежда по-чипо, поставете мъничка точка хайлайтър по връхчето и съвсем малко в основата му – между веждите.

За оптически по-обемни устни пък поставете мъничко хайлайтър над горната устна.

Устните очертайте и запълнете с молив в нежно розово.

За финал нанесете глос в нежен розов нюанс и не забравяйте да го вземете със себе си в малката дамска чантичка за освежаване на грима.

Прочетете още:

Кокетна прическа за 3 минути

Един чифт дънки – 4 различни визии

Перфектният вечерен грим за блондинки и брюнетки

Не просто фон дьо тен, а втора кожа

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти