Не просто фон дьо тен, а втора кожа

Не просто фон дьо тен, а втора кожа
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Каквото и да си говорим, малко са жените, които не използват фон дьо тен. Митът, че вреди на кожата, отдавна е разбит. Вреди единствено, ако не го почиствате редовно и старателно от лицето, както и ако го наслоявате и „втривате“ в порите си.

Фон дьо тенът е чудесен козметичен продукт, който помага да се изравни тена на лицето, да се скрият дребните несъвършенства, както и да се предпази кожата от замърсяванията на околната среда (вредни емисии газове и т.н.).

Има няколко правила при купуването на фон дьо тен и те трябва да се знаят.

Като начало, не тествайте върху ръката си. Единствено тест върху лицето ви на естествена светлина може да покаже дали наистина тази текстура и цвят пасват на вашата кожа.

Водете се от това какви са нуждите на кожата ви – проблемна, суха, мазна, застаряваща, а не каква е цената. Тоест, фон дьо тенът за мазна кожа може да е с изкушаващо намаление, но ако на вас ви трябва конкретно за кожа с пъпки и разширени пори, не се подлъгвайте по евтиното, то винаги излиза по-скъпо.

Ако фон дьо тенът се „напуква“ там, където имате мимически или възрастови бръчки и така ги подчертава още повече, значи не е вашият тип и трябва да си потърсите друг.

Нека споделя кои са някои от персонално тестваните и одобрени продукти за „втора кожа“.

И първо едно уточнение – кожата ми е проблемна, с поява на пъпки и черни точки далеч след пубертетската възраст, в същото време е суха и много чувствителна. Разбира се, подобни проблеми се лекуват след преглед с дерматолог и подходяща медицинска козметика, но декорартивната такава също е от огромно значение.

Ето някои от продуктите, които „пасват“ при подобни проблеми.

Bourjois и по-конкретно City Radiance
Който и да е фон дьо тен от тази марка е добър избор, но конкретно този действа като перфектен „защитен екран“ между кожата и останалия свят.

Освен това текстурата е лека и покривна в същото време, без да „тежи“ излишно. Има SPF 30, както и засилващи блясъка пигменти. Интересното е, че има изключително дълъг „живот“ върху лицето.

Тоест, ако се гримирате сутринта с него, то в следобедните часове още ще изглежда добре и няма да е започнал да се събира в гънките на кожата.

От същата линия се предлага и коректор за тъмни кръгове под очи, но ако не страдате от такива, спокойно можете да ползвате само фон дьо тена.

Shiseido Lifting Foundation
Марката Shiseido е основана през далечната 1872 г. и определено влага в новите си продукти целия си дългогодишно трупан опит.

Този фон дьо тен е подходящ за всекидневна употреба и е чудесен за онзи период, когато годините за първи път започват да личат.

Lifting Foundation действа като истинска втора кожа на лицето, единственото, което се иска от вас е да улучите точния си цвят и никой дори няма да разбере, че имате фон дьо тен.

И то не защото ефект няма да има, той пак ще изравни тена и ще скрие несъвършенствата, но няма да е вижда къде свършва той и остава голата кожа.

Oriflame The One
Много добро име за този продукт, с който веднъж като се сблъскате, няма да искате да сменяте.

Конкретно става дума за Озаряващия The One, тъй като има и Everlasting продукт, който обаче е с малко по-плътна текстура.

Озаряващият е лек и нежен, сякаш не е върху кожата ви.

Подходящ е за дами с по-чиста кожа, които имат нужда по-скоро да изравнят цвета на лицето, отколкото да скрият капилярна звезда или някоя пъпка.

А за тези, които не искат да ползват фон дьо тен, тъй като им се вижда прекалено тежко и задължаващо за кожата им, много добър вариант са ВВ-кремовете.

Те са с по-лека текстура, не са толкова покривни и по-трудно можете да постигнете „маска“ ефекта – да се вижда докъде ви стига тъмното „покритие“ на лицето. Там се открояват ярко няколко продукта:

Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector

Този продукт е изключително подходящ за комбинирана към мазна кожа. Предлага се в два варианта – светъл и тъмен, като текстура е покривен и е идеален за по-топлите месеци, когато искате да чувствате кожата си дишаща и свободна. Помага за прикриване на проблемните участъци, но не очаквайте да действа като блажна боя.

Amway Artistry Exact Fit
Прекрасна фина и лека текстура, която можете да нанесете върху лицето с пръсти.

Ще освежи, хидратира и „изглади“ кожата ви.

Много подходящ продукт за дами, които не са големи почитателки на гримирането, но все пак държат да прикрият проблемите с кожата си.

Едно от забележителните неща на този продукт е, че включва в състава си вода от норвежки фиорди, за да даде най-доброто в името на красотата и здравето на кожата

И няколко полезни съвета при гримиране с фон дьо тен от прекрасната Натали:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти