По-добрата прическа за бала!

Абитуриентските балове обикновено са свързани с много вълнения и суета, но и да си го кажем - на моменти с излишни разходи.

Ако сте от момичетата, на които им предстои бал, но по една или друга причина нямате възможност да отделите средства за фризьор, или пък сте от онези дами, които предпочитат да си направят нещо красиво и ефектно за официални събития в домашни условия – новото видео от канала Natali’s Beauty дава прекрасна идея как да си направим романтичен кок. Без „вафлички“, а с актуалните за сезона закачливи плитки.

Вижте как:

Първо направете небрежен централен път на косата си с пръсти. Тъй като прическата е романтична и ефирна, не е необходимо пътят да е идеално равен, но ако вие го предпочитате такъв или пък искате косата да е на една страна, не е проблем да разделите така, както се харесвате най-много.

След това с гребен и лак за коса придайте малко обем. Топирайте леко, за да избегнете онези ретро „вафлички“, но и не прекалявайте. Хванете съвсем тънки кичури коса и леко придърпайте с гребен към корените, след което напръскайте с лак. Най-горния слой коса обаче не топирайте, а пригладете внимателно, за да не се вижда как сте придали обем.

Време е и за плитките.

Хванете кичур коса, но не най-предния – косата, която е най-близо до лицето, искаме да пада свободно, а не в стегната плитка. Разделете кичура на три равни сектора и започнете да прехвърляте последователно най-крайния ляв, а след това и най-крайния десен. В основата на плитката добавяйте по малко количество коса равномерно към всеки кичур, а после продължете в стандартна плитка.

Трик за обемна плитка
Преди да я вържете с ластиче, задръжте края ѝ, а после с пръсти започнете да придърпвате ту отляво, ту отдясно. Така ще изглежда по-голяма, отколкото всъщност е.

После направете подобна плитка и от другата страна, а накрая вържете двете плитки отзад на тила. Цялата коса, заедно с плитките, сплетете на трета голяма плитка.

След това я оформете в нисък кок и я фиксирайте с няколко фиби.

Това е! Бърза, лесна, много елегантна и в същото време актуална прическа за бала и всякакво по-специално събитие!

Прочетете още:

Кокетна прическа за 3 минути

Един чифт дънки – 4 различни визии

Перфектният вечерен грим за блондинки и брюнетки

Не просто фон дьо тен, а втора кожа

Големите "ДА" и страшните "НЕ" в гримирането

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти