Големите "ДА" и страшните "НЕ" в гримирането

По-тъмен тен на лицето, твърде плътни вежди, оранжеви петна по бузите и бели кръгове под очите – всички сме ставали свидетели на подобни лица из улиците нали? И да си признаем честно, на повечето от нас също се е случвало да допускаме волно или неволно грешки в грима.

Кои са най-често срещаните и как да ги избегнем – разбираме в новото видео от канала за красота Natali's Beauty:

Фон дьо тен
Една от най-често срещаните грешки е свързана с правилния избор на фон дьо тен. Но тук не говорим за формулата и текстурата на продукта, а за цвета. Най-редовно дамите избираме или твърде светъл, или твърде тъмен нюанс, който не съответства с цвета на кожата на деколтето ни.

Как да избегнем грешката: Когато си купувате фон дьо тен, тествайте цвета не на лицето, а на деколтето. Често кожата на лицата ни е или по-светла от тази на тялото (защото я мием с продукти, които свалят най-горния слой на епидермиса), или е по-тъмна (защото е загоряла от слънцето). Пробвайки цвета на деколтето, си гарантирате, че тенът ще е изравнен.

Коректор
Когато искаме да изсветлим зоната около очите или да прикрием тъмните кръгове, залагаме на коректор. Но понякога се случва да изберем твърде светъл цвят и така да се сдобием със „скиорски тен“, или иначе казано – с бели петна около очите.

Как да избегнем грешката: Избирайте до 1-2 тона по-светъл от цвета на кожата ви коректор, а ако искате да минимализирате тъмните кръгове около очите, заложете на коректор с розов подтон, който неутрализира сенките.

Вежди
В последните години са много актуални естествените и по-плътни вежди. Но това не значи, че трябва да изрисуваме изкуствени вежки, които стоят като татуировки или стикери върху лицата ни.

Как да избегнем грешката: Избирайте продукт, който е с 2 тона по-тъмен от цвета на косата и с леки движения запълвайте само там, където веждите имат нужда.

Контуриране
Контурирането отдавна вече не е моден тренд, а се превърна в неизменна част от ежедневния грим. Жените обаче понякога прекаляваме с количеството на продукта, който нанасяме и не дефинираме скулите, а по-скоро създаваме тъмни и дори бронзови петна по бузите.

Как да избегнем грешката: Малкото е повече. Следвайте тази максима и поставяйте минимално количество продукт с матов завършек под костта на скулата, прелейте под челюстта и остатъкът разнесете в периоферията на челото. Така ще постигнете естествена сянка.

Дефиниране на клепача
Ако нямате ясно дефинирана сгъвка на клепача, трябва да нанесете малко тъмни сенки в сгъвката на окото. Но цветът трябва да е правилен, а чертата – да не е отрязана.

Как да избегнем грешката: Добра инвестиция би било да си купите пухкава четка, специално за преливане. Използвайте 1-2 тона по-тъмен от цвета на кожата продукт и преливайте много добре сенките.

Черният молив
Друга често срещана грешка е да поставяме много количество черен молив, който стои неестествено тъмно върху очите ни, а неправилното поставяне по долния клепач да създава илюзията за уморен поглед.

Как да избегнем грешката: Ако искаме да дефинираме окото, по-добре да поставяме малко количество черен молив, който да прелеем добре с чиста четчица.

Спиралата за мигли
В желанието си миглите ни да са обемни и дълги, напластяваме много спирала по тях, освен това нанасяме продукта по диагонал и ги слепваме.

Как да избегнем грешката: За обемни мигли използвайте зиг-заг движения, с които да проникнете между миглите и всяко косъмче да е добре дефинирано и подчертано. А за да не отнемате от дължината им, не ги извивайте настрани, а нагоре, към веждата.

Неутралното червило
Това е друга трайна грим тенденция. Но в желанието си да се добием с т.нар. „nude” устни, избираме цвят, който кара устните ни или да се слеят с цвета на лицето, или да са по-бледи и да ни карат да изглеждаме болнави.

Как да избегнем грешката: Избирайте цвят, близък до кожата, но не същият като нея. Заложете на прасковен, розов или карамелен подтон, за да стоят устните ви нежно и забележими.

Прочетете още:

Кокетна прическа за 3 минути

Един чифт дънки – 4 различни визии

Перфектният вечерен грим за блондинки и брюнетки

Не просто фон дьо тен, а втора кожа

Устни пухкави и вкусни!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти