Пепеляшка оживява

Кристиан Лубутен позира със своя колекция обувки по време на кинофестивала в Кан през 2010 г.
Снимка: Getty/Guliver

Един от най-известните дизайнери на обувки Кристиан Лубутен (49 г.) е решил да отдаде почитта си към своята любима детска приказка "Пепеляшка" по запомнящ се начин.

За целта французинът ще изработи модел на кристална пантофка по подобие на тази във вълшебната история, разказана от Шарл Перо и по-късно от Братя Грим.

Поводът съвпада и с излизането на DVD на едноименната анимационна приказка, което ще бъде пуснато на пазара от студията на Уолт Дисни в края на тази година.

Лубутен ще сътвори прозрачните обувки специално за премиерата на дигитален носител на класическата приказка от 1950 г.

Парижанинът обаче не е първият, който прави подобен тип обувка. Да припомним, че белгийският дизайнер Мартин Марджела също пусна в продажба лимитирана колекция стъклени пантофки през 2009 г., а цената за чифт бе малко под три хиляди долара.

"Пепеляшка е емблематичен и иконичен образ, а нейната кристална пантофка е мечта за всеки дизайнер. Чувствам се голям късметлия, че ще мога да измайсторя до най-финия детайл това своеобразно бижу-обувка", коментира Лубутен.

Той допълва, че в момента е вдъхновен и от идеята да направи специален модел обувки за кралица Елизабет II.

Сред любимите клиенти на Лубутен пък са Дженифър Лопес, Дита фон Тийз, Виктория Бекъм и Сара Джесика Паркър.

Френският дизайнер е най-популярен със станалите вече запазена негова щампа обувки с червена подметка, а сред по-смелите му решения се открояват модели, обсипани с шипове, капси и токове във формата на чаша за вино. Също така нека не пропускаме и едно от последните му творения, при което предната част на обувката следваше дизайна на лъвска лапа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти