Отряд за бързо реагиране при изтощена и капеща коса

Отряд за бързо реагиране при изтощена и капеща коса
Снимка: Thinkstock

Може би сте забелязали, че след почивката на море или към края на лятото косата ви пада повече от обикновено.

Всяка жена с ужас в очите вижда прекалено много косми останали по гребена или в банята след къпане. Това обаче не е повод за паника и притеснения, че губите безвъзвратно косата си.

Най-вероятно тя е прекалено изтощена или е в процес на обновяване.

Можете да отреагирате адекватно като предприемете навременни мерки.

Като преустановете за известно време ползването на преса или маша. След това идете на фризьор да ви подстрижат връхчетата. Така ще се премахнат изтощените и нацъфтели краища и косата ще изглежда по-жизнена и здрава.

След това можете да помислите за подходяща и подхранваща маска.

Един интересен и много ефективен продукт срещу косопад е не друго, а чесънът.

Той е невероятно ценен и действа като природен антибиотик, предпазва срещу настинка и куп други заболявания. Като цяло се отразява много добре върху целия организъм, но също така може да помогне и на косата и кожата, приложен външно.

В специализираните магазини за козметика за коса можете да откриете маски, които са базирани върху чесън.

Също така обаче можете да забъркате и смес у дома.

Предлагаме ви няколко варианта на маски за лице и коса, споделени от Kozmetikata.com.

Обикновена маска
Вземете 1 глава чесън, обелете я и намачкайте скилидките. Поставете ги в тензух и изстискайте сока на чесъна. Втрийте сместа в корените и измийте косата след най-малко 2 часа.

Важно е да се знае, че домашни маски с чесън не се прилагат на току-що измита коса. По-добре нанасяйте върху косата преди да я измиете.

Маски с алое
Смесете 1 ч. л. лимонов сок, 1 ч. л. сок от алое, намачкани скилидки чесън и яйчен белтък.
Получената смес втрийте в корените на косата и увийте с кърпа. След 20-30 минути изплакнете маската с топла вода. След прилагането на тази маска е препоръчително да измиете косата с отвара от коприва и лайка. Маската е добре да се прави пет поредни пъти преди измиване на косата.

Маски за лице с чесън

Маска за еластичност 
1 с. л. чеснов сок се смесва с 2 с. л. сок от моркови и се добавя 1 чаена лъжичка мед. Намажете сместа на лицето и се оставете 10 минути, след което измийте с вода със стайна температура. След това нанесете овлажняващ крем, подходящ за вашия тип кожа.

Витаминозна маска за суха кожа

Настържете на ренде няколко скилидка чесън и смесете с 1 с.л. сок от лук и с 2 с.л. извара с голяма масленост. Нанесете получената смес  за 15 минути, след което с памучен тампон, натопен в топла вода.

За витаминизация и здраве на кожата
Вземете 1 с. л. цветчета от лайка и орлови нокти, залейте ги с половин чаша вряла вода и оставете да престои 30 минути. После добавете в отварата две настъргани скилидки чесън и 1 с.л. нарязани морски водорасли. Налейте още малко вряла вода и оставете да престои 2 часа. После прецедете.

Прилагайте по следния начин - 1 ч. л. от отварата смесете с крема за лице, който използвате и нанесете за 15-20 минути, след което измийте, а после използвайте същия крем, но без отварата.

Една хитринка: за да се предпазите от остатъчната миризма на чесъна, срежете скилидката по дължина и премахнете сърцевината.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти