Отново изненади от Chanel и Карл Лагерфелд

Отново изненади от Chanel и Карл Лагерфелд
Снимка: Getty/Images

Художественият директор на модната къща Chanel Карл Лагерфелд за пореден път прояви тънкото си чувство за хумор.

Той превърна Гран пале в Париж в художествена галерия за съвременно изкуство, на чийто фон беше показана колекцията от висша мода на Chanel пролет/люто 2014.

Това предаде Ройтерс, цитирани от БГНЕС.

Инсталациите, пред които манекенките показаха новите модни тенденции за идната година, включваха флакони Chanel №5 под плексигласови капаци, огромни платна със запазената марка на модната къща – преплетени две букви С,огромна чанта със златна верига, която никой не може да сбърка.

Сред известните имена, които украсиха ревюто, бяха френската актриса и певица Ванеса Паради и сънародничката ѝ и колежка от големия екран Виржин Льодойен, американското "славейче" Кейти Пери и изгряващата звезда Рита Ора.

Под звуците на саундтрака на Джей Зи "I just want a Picasso in my castle", Лагерфелд изпрати манекенките да дефилират на фона на огромни балони от дъвка, черно-бели силуети на Chanel, коленичила статуя и т.н.

"Просто исках да наблегна на приликата между моето разбиране за изкуство и мода, но без претенциозност в подхода", каза легендарният дизайнер.

По думите му колекцията пролет/лято 2014 е много оптимистична и е стъпила на класическите силуети на Chanel с десетките оцветени като на калейдоскоп модели.

Луксозни марки като Шанел не разкриват финансова информация за себе си, но продажбите им бележат бум в Азия, особено в Китай, в Близкия изток и Русия. 

Можете да разгледате снимки от ревюто в галерията ни ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти