Карл Лагерфелд със собствена козметична линия

Карл Лагерфелд позира пред папараците заедно с Хайди Клум на тазгодишния кинофестивал в Кан
Снимка: Getty/Guliver

Явно няма невъзможни неща за 78-годишния дизайнер Карл Лагерфелд. Че годините за него са само някакви цифри от календара, е повече от ясно, съдейки по безбройните дейности, които с всеки изминал ден се множат в автобиографията на този гениален германец.

Ето че поредното му ново начинание вече е факт, като този път става дума за линия от гримове, носеща името му, която кайзерът на модата ще лансира в сътрудничество с японската козметична компания "Shu Uemurа".

Все още няма кой знае какви подробности около въпросните продукти, но коментарите в западните медии разкриват, че жените не бива да очакват нищо друго от артикулите освен "иконичност" и "ироничност" – две качества толкова присъщи за творческия директор на модна къща "Шанел" ("Chanel").

Междувременно Карл Лагерфелд бе увековечен с восъчна фигура в родния си град Хамбург в най-стария немски музей за скулптури от восък "Panoptikum".

За да изглежда досущ като своя първообраз, направата на статуята е отнела почти година на изкусните майстори до придобиването на завършения й вид.

Нищо от ексцентричния и характерен стил на моделиера не липсва и при восъчния му вариант – като започнем от напудрената и вързана на опашка снежнобяла коса, минем през задължителните тъмни слънчеви очила плюс кожените ръкавици без пръсти и стигнем до впития до крайност силует на неговите дрехи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти