От природата за кожата

От природата за кожата
Снимка: netinfo

Използването на естествени съставки в козметичните продукти става все по-популярно, особено в последните години, когато потребителите все повече започват да търсят козметика без парабени.

Представяме ви някои от най-широко използваните в козметичната индустрия натурални съставки.

Розовото масло
Няма как да не започнем с маслото от рози. То хидратира кожата в дълбочина, освен това има прекрасен аромат, което го прави широко използвано и в парфюмерийната индустрия.

Овес
Може би тази съставка ще ви учуди, но всъщност овесените ядки се използват още от древността за лечението на ревматизъм, подагра, обриви и други неприятни заболявания. Те помагат кожата да задържи влагата си, освен това са богати на бета глюкан, който е ефективен и популярен имуностимулатор от естествен произход.

Чаено дърво
То е отличен антисептик и върши чудесна работа срещу пъпки и черни точки.

Невен

Невенът има репутацията на магически лечител на всякакви кожни проблеми – успокоява, намалява зачервяването и раздразнениято, като също така забавя процеса на поява на бръчици.

Арганово масло
Дошло от Мароко, аргановото масло има славата на борец срещу бръчки. То е отличен хидратиращ продукт, който може да помогне на кожата ви да изглежда млада и свежа за дълго време. Също така действа много добре срещу акне.

Жожоба
За маслото от това растение се твърди, че е най-близо до секрецията на собствената ни кожа. Жожобата се отразява чудодейно на суха кожа, предразположена към поява на акне. Хубавото на маслото от това растение е, че се абсорбира бързо и лесно и не оставя чувство за омазняване.

Мед

Медът може да се похвали с какви ли не положителни свойства. Приложен върху кожата, той действа като антисептик и овлажнител, а освен това забавя процеса на стареене и успокоява раздразнението.

Алое

Един от любимите на всички козметични продукти. Алоето има какви ли не положителни страни - помага срещу слънчеви изгаряния, стареене, акне, дехидратация, рани и тн.

Лавандула

Това растение има приятен и специфичен аромат, освен това действа чудесно като хидратант и дезинфектант. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти